IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Седем признака, че двигателят ви има проблеми

Пренебрегването на тези знаци води до сериозен ремонт

Седем признака, че двигателят ви има проблеми

Проблемът с двигателя е кошмар за всеки собственик на автомобил, тъй като той води до сериозен и често продължителен ремонт, който съответно струва скъпо. Това може да бъде избегнато, ако шофьорът по-често се „вслушва” в своята кола.

Седем признака, че двигателят ви има проблеми

Силовите агрегати, с които са оборудвани новите автомобили, най-често изкарват без проблеми между 150 000 и 250 00 км. Разбира се, ако се обслужват правилно и навреме. След този пробег компонентите на двигателя започват да излизат от строя, като карат собственика да избира между ремонт или продажба на колата.

Този удар по джоба може да бъде смекчен от съвременната диагностика, която ще открие проблема. Как обаче самият водач да разбере, че моторът му започва да издиша? Ето 7 признака, при чието откриване трябва да бъдете нащрек.

Плах старт

Първият тревожен звънец, сигнализиращ за проблеми, е плахият старт. Трудното пробуждане на двигателя може да се дължи на ниска компресия в цилиндрите, повреда на пружините на клапаните, пукнатини в главата на цилиндрите, износване на буталните пръстени. Затова и веднага трябва да се направи диагностика, тъй като забавянето може да е фатално.

Неравномерна работа

В процеса на експлоатация автомобилите остарявят, като това се отнася и за компонентите на мотора. Ако той започне да прекъсва при работа на празни обороти, явно има някакъв проблем. Проблеми могат да се появят и по време на движение, когато двигателят не работи равномерно и меко.

По-слабо ускорение

Седем признака, че двигателят ви има проблеми

Свикнали сте, автомобилът ви да ускорява по един начин, но постепенно той започва да губи мощност. Причините за това могат да бъдат проблем в цилиндрите и буталата (намаляване на компресията). Неприятен момент, но напълно естествен, тъй като вечни неща няма. Така че, ако усетите рязка загуба на мощност, побързайте към сервиза.

Повишен разход

Колкото автомобилът е по-стар, толкова по-често трябва да се проверява нивото на маслото в двигателя. Често увеличението на разхода на смазочния материал се дължи на износване на някои от основните компоненти на мотора. Следете и за това колко гориво харчи автомобилът ви. Ако разходът скочи рязко, твърде вероятно е да има проблем – например, с клапаните.

Прегряване

Седем признака, че двигателят ви има проблеми

Прегрявянето на двигателя е явен признак за това, че трябва да зарежете това, което правите и да посетите сервиза. Понякога причина за повишаване на температурите не е неизправност в системата за охлаждане, а износване на уплътнението на главата на блока на цилиндрите.

Проблем със свещите


Хубаво е внимателно да се следи и за състоянието на свещите на двигателя, тъй като те също могат да подскажат за наличието на проблем. В частност, гледайте за нагар – колкото той е по-голям, толкова по-близо е краят на мотора.

Гледай и слушай


Седем признака, че двигателят ви има проблеми

Тези признаци вероятно са добре известни на всички собственици на автомобили, но е хубаво да бъдат припомнени. Неестествените шумове на двигателя, както и гъстият дим от ауспуха не са нормално нещо. И ако причините за тях не бъдат отстранени на време, със сигурност ще се стигне до скъпоструващ ремонт на агрегата.
 

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    lovevasilyeva ( преди 1 година )
    фотограф спб
  • #7
    10 rate up comment 2 rate down comment
    неграмотен ( преди 5 години )
    Тази статия е изцяло преписана по модела copy-paste,като превода е правен от човек който си няма понятие от автомобилна техника.Просто от километри личи ,че това е човек,който не разбира нещата за които говори.Имаме неправилен изказ, като трудно се проследява логиката която се търси в обясненията.
  • #6
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Ра$$$ово Ломско ( преди 5 години )
    В тая статия, можеш да размениш "колата" с "жената" и всичко пак си пасва! голям разход, пуши..и разбира се компресията
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Абе,вече всички са едно дърво,с леки изменения,един двигател например2.0 дизел 140 к.с.се слага в различни марки коли.А,хората си мислят ,че карат супер ,мупер,мега кола с най якия мотор,да ама конспирацията при автопроизводителите е мега яка!!!
  • #4
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ако карате Ауди, вдигателя ви има проблеми
  • #3
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мхм. Караме ноффнос за 3 хилки и като се счупи хвърляме и взиме следващата. А тебе че някой ти е промил мозъка да купуваш за 30 хиляди ноффбоклук си е твой проблем.
  • #2
    12 rate up comment 5 rate down comment
    123 ( преди 5 години )
    Най-много се тревожа когато жената не издава никакви звуци, а по когато колата издава станни звуци.
  • #1
    28 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    8. Карате 10+ годишен дизел ноффнос