IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще предложи бъдещото M3 и като комби

Моделът ще се конкурира с Audi RS 4 Avant и Mercedes-AMG C 63

BMW ще предложи бъдещото M3 и като комби

След излизането на новото поколение на седана BMW 3-Series предстои на бял свят да се появи и комбито, което ще следва дизайна на останалите такива модели на баварците. Основаната разлика ще бъде в увеличения обем на багажника на автомобила. Очакванията са премиерата на „тройката” с добавка Touring към името да се състои до края на годината. Оказва се обаче, че BMW готви и M-версия на комбито.

BMW ще предложи бъдещото M3 и като комби

По информация на британското издание Autocar, баварците вече усилено тестват седана M3 (G80). Този автомобил ще получи редови 6-цилиндров бензинов двигател с обем 3,0 литра, чиято мощност ще бъде увеличена от сегашните 431 к.с. до около 470 к.с. Седанът M3 ще дебютира през следващото лято, а няколко месеца ще излезе и комбито. Той ще трябва да се конкурира с Audi RS 4 Avant (450 к.с.) и Mercedes-AMG C 63 (476 к.с.).

BMW ще предложи бъдещото M3 и като комби

Впрочем, в подразделението BMW Motorsport вече са работили върху комби М3, като през 2000 г. дори беше построен опитен образец (на втората и третата снимки) на основата на седан M3 (E46). Той беше оборудван с 3,2-литров мотор с 343 к.с. Тогава обаче маркетолозите решиха, че подобен автомобил няма да се продава добре и до серийно производство така и не се стигна.

BMW ще предложи бъдещото M3 и като комби

След седана и комбито от 3-Series поколението ще смени и 4-Series, което е на същата платформа. В гамата на този модел ще останат купето и петвратото Gran Coupe. При кабриото твърдият таван ще бъде заменен с мек покрив. Сегашният лифтбек 3-Series Gran Turismo обаче отива в историята и няма да има заместник.

Снимки: Autocar


 

Тагове: bmw 3-series m3
0 от 500