IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заводът на Ford във Валенсия спира временно

Причината е спад в търсенето и големи наличности на нови коли в складовее

Заводът на Ford във Валенсия спира временно

Заводът на Ford край испанския град Валенсия спира работа за 9 дни през ноември, като причините са в спадналото търсене на модели на марката, както и в препълнените складове с вече произведени автомобили, съобщава агенция Reuters.

Заводът на Ford във Валенсия спира временно

В предприятието, чиито персонал е 7500 души, се сглобяват моделите Mondeo, S-Max, Galaxy, Kuga, Tourneo Connect и Transit Connect. Има и отделна поточна линия за двигателите на Ford Edge, които се изнасят за Канада. Тя също ще спре работа.

Като цяло американската марка тепърва ще трябва да взима тежки решения в Европа. На среща между ръководството и синдикатите в централата в Кьолн (Германия), продължила повече от 5 часа, представителите на работници са били запознати с новите планове на компанията. А те не са особено успокоителни за служителите.

Основното е, че Ford ще инвестира единствено в модели, които имат гарантирана рентабилност и следователно в Европа се очаква намаление на производството като цяло. А това ще доведе до съкращения на служители в повечето предприятия на компанията на Стария континент.

Заводът на Ford във Валенсия спира временно

Все пак работещите във Валенсия имат поводи за оптимизъм, тъй като в този завод се сглобява моделът Kuga, който остава в гамата на Ford. Следващото поколение на SUV-модела също ще се произвежда в предприятието във Валенсия, като за целта ще бъдат инвестирани 750 млн. евро.

На поточната линия остава и Mondeo, което предстои да бъде обновено, а също така Tourneo Connect и Transit Connect, които доминират на пазара в своите сегменти. По-сложна обаче и ситуацията с моделите Ford S-MAX и Galaxy, тъй като търсенето на автомобили от този клас намалява.

Снимки: DiarioMotor

Тагове: ford
0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Да бе евреин да ти пусне на 1/2 цена, чакай ти да стане.по-скоро ще ги рециклира, отколкото да ги продаде евтино. Или пък ще измисли нов модел и ще го направи с частите на тези. Евреин трудно се прецаква. В крайна сметка могат и пари под масата да дадат на някоя подкупна, като нашата държава и да ги купят за служебни и после да си бият главата с тази каруци.
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ще се вмиришат тези фордове по складовете, пускайте ги на 1/2 цена.