IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-после: Наследникът на McLaren F1

Speedtail ще струва почти 2,3 милиона долара

Най-после: Наследникът на McLaren F1

Най-после McLaren представи новия си топмодел – Speedtail, който има трудната задача да е наследник на легендата от средата на 90-те години F1. С цена от почти 2,3 милиона долара и максимална скорост 402 км/ч Speedtail дава началото на нова ера за британската компания. Новият модел, естествено, има амбициите и да е съперник на най-скъпите и луксозни автомобили на световния пазар – като Bugatti Chiron.

Най-после: Наследникът на McLaren F1

Но двата автомобила използват различна философия, за да стигнат до впечатляващите скорости – при Chiron на преден план е бруталната мощност – 1500 конски сили, докато при McLaren се залага много повече на ефективността на аеродинамиката.

Най-после: Наследникът на McLaren F1

Каросерията на Speedtail е от фиброкарбон и е така проектирана, че автомобилът да има минимално аеродинамично съпротивление, а дизайнерите са премахнали колкото се може повече елементи, които биха влошили аеродинамиката. Като страничните огледала, които са заменени от подвижни камери.

Най-после: Наследникът на McLaren F1

Speedtail прибира камерите във вратите, когато се движи в режим Velocity и заедно с това клирънсът на колата се намалява с 35 мм. В задницата пък се появяват два елерона, които имат роля както при ускорение, така и при спиране. Мощността на Speedtail е 1035 конски сили, идващи от хибридна бензинова-електрическа система.

Най-после: Наследникът на McLaren F1

С нейна помощ автомобилът ускорява от 0 до 299 км/ч за 12,8 секунди, което с 2,7 секунди по-бързо от McLaren P1 с мощност 903 конски сили. Все още от компанията няма потвърждение какъв е двигателят на Speedtail, но се предполага, че става въпрос за вариант на 4-литровия V8 с две турбини и мощност 789 конски сили като при модела Senna, който обаче работи с по-мощен електромотор в сравнение с хибридната система на Р1.

Най-после: Наследникът на McLaren F1

Кабината на Speedtail е с форма на капка, а шофьорското място е поставено в средата, също като при F1, а от двете му страни са пасажерските седалки. McLaren планира да произведе едва 106 бройки от Speedtail, всички те са резервирани, а доставките на първите коли започват в началото на 2020 година.

0 от 500