IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Идват още кросоувъри от VW и Audi

Гигантът планира 60 милиарда евро инвестиции в нови технологии

Идват още кросоувъри от VW и Audi

Новото попълнение в кросоувър гамата на Volkswagen – T-Cross е поредното доказателство, че за да постигнат успех на постоянно растящия пазар на SUV автомобили и кросоувъри компаниите трябва да предлагат все повече и повече модели. И точно такава ще е политиката на VW и луксозната марка на VW Group – Audi.

Идват още кросоувъри от VW и Audi

„Кросоувърите стават все по-популярни в цял свят – обясни Юрген Щакман, член на борда на директорите, който отговаря за продажбите. – Затова и ние последователно увеличаваме присъствието си в този сегмент. Това ще ни помогне да развием бизнеса си и ще ни позволи да инвестираме милиардите, които са необходими за развитието на системите за автономно придвижване.”

За да отговори на растящото търсене Volkswagen планира да има над 30 SUV модела и кросоувъри в гамата си до средата на следващото десетилетие. Според компанията пазарът на тези автомобили ще продължи да расте, както в Северна и Южна Америка, така и в Китай.

Идват още кросоувъри от VW и Audi

Volkswagen Tiguan вече влезе в Топ 10 на най-продаваните коли в света с почти 5 милиона бройки. Новият Touareg също се представя много добре с почти 1 милион продажби. Предпоследният нов модел на компанията – T-Roc вече постигна 130 000 продажби в световен мащаб.

Подобни са и прогнозите на Audi, където планират до 2025 половината продажби на марката да са на кросоувъри и SUV автомобили. Засега това се случва само в Северна Америка, където Q моделите държат 51 процента от продажбите на Audi.

Що се отнася до милиардите, които спомена Щакман, VW Group планира да инвестира 60 милиарда евро за развитието на нови модели електромобили, автономни технологии и т.н.

0 от 500