IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar I-Pace ходи по вода (ВИДЕО)

Електрическият кросоувър се справи с препятствието

Jaguar I-Pace ходи по вода (ВИДЕО)

Спортните игри Invictus Games Sydney се провеждат всяка година на остров Кокату в близост до австралийския град. Част от тях е състезанието Land Rover Driving Challenge, в което през тази година 24 участници трябваше да изпитат своите шофьорски умения зад волана на електрическия Jaguar I-Pace.

Jaguar I-Pace ходи по вода (ВИДЕО)

Един от етапите на надпреварата беше слалом по напълнена с вода площ, който не се оказа проблем за машината. Още от излизането на модела неговите създатели твърдяха, че това е първият електромобил, който може лесно да се движи по тежък терен и да преодолява дори водни препятствия по пътя.

Според техическия директор на Jaguar – Волфганг Зиберт, дълбочината на рова, който може да преодолее I-Pace без никакви проблеми, е 50 см, а това е повече, отколкото при Subaru Outback и Jeep Cherokee.



Задвижването на Jaguar I-Pace става с помощта на два електромотора – всеки по 200 к.с., които се захранват от комплек литиево-йонни батерии с капацитет 90 кВт/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,8 секунди, а максималната скорост е 200 км/ч.

Снимка и видео: YouTube
 

Тагове: jaguar i-pace
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    а бе ... ( преди 5 години )
    какво беше това "ягуар"? няква котка или производно на индийската ширпотреба тата?
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И кой автомобил като изключим бегачките от Перник, които са на 3 см от асфалта, не може да мине през това смешно трасе? Корсата на вуйна ми ще ги бие тея котенца. Аз със стария Голф 3 съм минавал през по-дълбоко езеро по нашите улици след дъжд!
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    След някоя и друга година големи офроуд разбирачи ще плачат за електрически джипове. Финният контрол над всяко колело, което електрическият двигател може да предостави, не може да се сравни и с най-добрата механична или електронно-упрявлявама система за управление на четирите колала, закачена за ДВГ.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Идеята на маркетинга е да покаже, че колата може много повече, отколко изглежда на пръв поглед, а не, че замества Дискавъри в Африка.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Мартин ( преди 5 години )
    Впечатлен съм от ягуар как се върнаха на пазара за няколко години. И сега електрически SUV. На фона фобрите продажби на паркетници и електромобили това ще върви, като топъл хляб.Сигурно е гадно да разбираш от истински оффроуд и всичките ти приятели днес да те питат какво мислиш за този *** :)С това няма да покориш нищо друго освен мола :)
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Нормален шофьор ( преди 5 години )
    Господа от аутомедия,Съвземете се,водата е под централния отвор на джантата и дори не достига пода на автомобила. Ако наричате това газене във вода, по-добре да спрете да пишете статии за високо проходими автомобили.В толкова вода може да нагази всеки автомобил,който е в движение по българските пътища в момента,без абсолютно никакъв проблем.Готов съм да го докажа на собствени разноски с избран от вас автомобил.Ако успея ми възстановявате разноските и излъчвате филма,като извинение за заблудата?
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Колко пък тежки терени може да преодолява с клиренс 142 мм... Това е всичко друго, но не и джип.