IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

7 "къщи на колела" с гараж

Някои от тях побират дори 6 автомобила

7

"Къщите на колела" иман едно голямо предимство - позволяват ви да се ширите по света и да се отпуснете в дивата природа без да се лишите от домашния уют. Разбира се, имат си и недостатъци - висока консумация на гориво, почти никаква проходимост и лоша маневреност. Затова не е изненада, че в премиум сегментите на кемперите започнаха все по-често да се появяват модели с интегриран гараж за втори автомобил. Ето някои от тях.

1. Volkner Mobil Performance

7

Една от най-известните и популярни "къщи на колела" с интегриран гараж. Такива гиганти са създадени на базана на камиони Volvo и Mercedes. Оборудвани са със специален плъзгащ се модул с платформа, на която се вписват перфектно BMW i8, Mini Roadster, Wiesmann MF 3 и Porsche 911. Вътре в мобилния дом всичко е много луксозно, използвани са редки дървета и кожа. Такъв луксозен кемпер струва около 1,5 милиона евро.

2. Morelo Reisemobile Empire Liner

7

В този случай гаражът се намира в задната част. Тъй като оборудването на всеки кемпер зависи до голяма степен от предпочитанията на клиента, размерът на гаража също може да варира значително. Има модели, в които ще се побере само Smart, както и такива, подподящи за пълноценно купе. Такива мобилни домове са създадени на базата на Mercedes-Benz Atego. Цената им започва от 400 хиляди долара.

3. Vario Perfect 1200 Platinum

7

Най-често този мобилен дом е оборудван с гараж само за най-малките коли. Това е така, защото Vario Perfect се произвежда на базата на камионите MAN. Ако клиентът иска да "скрие" купето си тама, ще трябва да се бръкне дълбоко за значително подобрение по-специално за монтирането на нов двигател с мощност 440 к.с. Тези кемпери струват от 1,3 до 1,7 милиона долара.

4. Ketterer Continental 12000/Motorhome Exclusive

7

Компанията Ketterer създава много различни кемпери. Сред тях има такива, които почти всеки може да си позволи. Е има и такива, които е по-подходящо да бъдат наречени "имения на колела". По-конкретно, моделът 12000, който има не гараж, а цяла "конюшня", в която могат да се поместят шест четириколесни "коня".

5. Travel Supreme M-41

7

Голям, просторен и помпозен. Къща, създадена най-вече за американци в съответствие с всички американски канони. В задната част на кемпера има малък гараж с плъзгаща се платформа, която лесно може да побере Mini Cooper. За съжаление, само това са възможностите на този мобилен дом на колела.

6. Action Mobil Global XRS 7200

7

Една от малкото луксозни мобилни къщи на колела, които наистина са предназначени за шофиране по неравен терен. Трудно е да се повярва, но в Action Mobil Global XRS 7200 е възможно също така да да се инсталира гараж за малка кола, АТВ или няколко мотоциклета. Всичко това, за да се насладите най-яко на пътуването в някоя джунгла или пустиня.

7. Carthago Liner DeLuxe


7

За съжаление, от няколко години насам Carthago Liner DeLuxe не се произвежда. Компанията се занимава повече с мобилни домове на колела. Въпреки това си струва да се спомене и нейната версия. За основа на този модел е взет Iveco Daily, който е трябвало да бъде удължен с още 10 метра, за да побере всичко, което инженерите планираха да "скрият" там.

0 от 500