IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа обновеното R8

Суперколата получи предна част в стила на състезателен болид

Audi показа обновеното R8

Подразделението Audi Sport показа официални снимки на обновено R8 и в двете му версии - купе и кабриоле, които ще се водят моделна година 2019 г. Като дизайн машината до голяма степен повтаря показания съвсем наскоро състезателен прототип R8 LMS GT3 Evo.

Audi показа обновеното R8

От него са взаимствани и голяма част от технологиите. Под капака обаче остава досегашният 5,2-литров V10 двигател, като е твърде вероятно неговите харакрестики да бъдат променени - нещо, което от Audi не потвърждават. Сега моторът развива 610 к.с. и 560 Нм, но тези показатели ще бъде увеличени до 640 к.с. и 600 Нм. Тези показатели на мотора вече са факт при друга суперкола - Lamborghini Huracan.

Audi показа обновеното R8

Според слуховете, едноременно с обновеното R8 германският производинел ще представи и „опростен” вариант на суперколата с 2,9-литров туин-турбо V6 двигател от моделите Audi S4 Avant и RS5. Засега представители на компанията отхвърлят този вариант.

Audi показа обновеното R8

Следващото поколение на Audi R8 ще се откаже от двигателите с вътрешно горене и ще получи изцяло електрически силов агрегат. То ще се отличава от сегашната суперкола и по пропорциите и дизайна, които ще бъдат в стила на концептуалния модел PB18 e-tron. Този прототип беше представен през август на Monterey Car Week. Той разчита на 3 електромотора с мощност 680 к.с. което позволява ускорение от 0 до 100 кч/ч за по-малко от 2 секунди.

Снимка: Audi

Тагове: audi r8
0 от 500