IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Китай откриха най-големия морски мост в света (ВИДЕО)

Дължината на съоръжението е 55 км, а гаранцията му е минимум 120 години

В Китай откриха най-големия морски мост в света (ВИДЕО)

В Южен Китай беше отрикт най-дългия морски мост в света, по който могат да преминават автомобили. Съоръжението свързва градовете Хонконг, Макао и Чжухай, като дължината му е 55 км. От тях 6,5 км е подводен тунел, съобщава Daily Mail и дори публикува съответното видео.

В Китай откриха най-големия морски мост в света (ВИДЕО)

Проектирането и изграждането на моста е отнело цели 14 години, като за направата му са използвани над 400 000 тона стомана. Конструкцията е толкова здрава, че да можеда издържи земетресение от 8-а степен по скалата на Рихтер. Строителите са катеторични, че съоръжението им ще работи без проблеми минимум 120 години.



На церемонията по откриването присъства лично президентът на Китй – Си Цзипин. По думите му, благодарение на новия проект жителите на трите града ще намалят съществено времето за пътуане. Сега разстоянието между Чжухай и Хонгокт ще се изминава с кола за 30 минути, сед като преди това са били нужни поне 3 часа.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500