IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти: Tesla няма автопилот!

След тестовете на EuroNCAP компанията премахна тази функция от предлаганите опции

Експерти: Tesla няма автопилот!

Независимата асоциация EuroNCAP обяви първите си резултати от изпитания на системи за автономно управление. И веднага след това се наложи, Tesla по спешност да премахне от списъка с предлаганите опции функцията „автопилот”, тъй като тя не оправдава името си.

Експерти: Tesla няма автопилот!

В тестовете на EuroNCAP участва електромобилът Tesla Model S, заради когото експертите от организацията провериха отдено тази опция. Те са категоричи, че всички системи, които се използват от съвременните автомобили, изискват постоянен контрол от страна на човека. И уточниха, че използването на „пълен автопилот” досега не е уредено юридически и съответно не е позволено.

Според оганизацията, предлаганата от Tesla опция с названието Full Self-Driving Capability, заблуждава купувачите и ги кара да смятат, че те имат право да не контролират бордовите системи по време на движение. Съответно, това може да доведе до катастрофи на пътя.

Както съобщава изданието Autocar, опцията „автопилот” официално е отпаднала от конфигуратора на Tesla, при това още в деня на публикуване на резултатите на EuroNCAP. Официално от компанията не коментират дали има връзка между двете събития. В списъка с допълнително оборудване на Tesla вече е достъпен единствено комплексът Enhanced Autopilot, който обединява голям брой асистенти на водача.

Снимка: Autocar

Тагове: tesla euroncap
0 от 500
  • #2
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Тъ.ите немци управляват ЕД но са бита карта ЕС е пред разпад а заедно с него ще умре и немската държава.Фау Вйе са аут до 1-2 години.Колкото и да скачат срещу Тесла нямат шансове срещу тях.
  • #1
    14 rate up comment 17 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Защо пак ни занимавате с тая ***??! Лъжите на друсалника Илон са ясни на всички - замбираните по него също!