IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat-Chrysler продаде Magnetti Marelli за 6,2 млрд. евро

Парите от сделката ще бъдат инвестирани в европейското подразделение на концерна

Fiat-Chrysler продаде Magnetti Marelli за 6,2 млрд. евро

Концернът Fiat Chrysler Automobiles (FCA) реши да продаде компанията за производство на автомобилни компоненти Magnetti Marelli за сумата от 6,2 млрд. евро.

Fiat-Chrysler продаде Magnetti Marelli за 6,2 млрд. евро

Купувач е китайския холдинг CK Holdings Co., който принадлежи на най-големия японски производител на автомобилни части Calsonic Kansei. След завършване на сделката обединената компания ще се казва Magneti Marelli CK Holdings. По оценки на експерти, новото дружество ще стане седмият по големина световен производител на автомобилни компоненти с годишна печалба от 15,2 млрд евро.

Слуховете, че FCA готви продажба на Magneti Marelli вървят от доста време, но се засилиха след смъртта на изпълнителния директор на италиано-американския концерн Серджио Маркионе. Идеята на сделката е да се подобри финансовото поожение на FCA в Европа.

През поседните години Magneti Marelli не беше сред губещите предприятия на концерна, но приходите от продажбата му са жизнено необходими за FCA, като те ще бъдат насочени за развитие на моделната гама на марките Alfa Romeo, Maserati и Ferrari.

Снимка: Magneti Marelli

0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Принципно производителите на авточасти и електроника работят на доста ниски печалби и не вярвам ММ да са изключение.
  • #5
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Най-умното което може да направи Пежо е да купи Джиип сега е момента италианците без Джиип ще фалират за седмици само Джиип е на печалба в цялата група.Французите какво се помайват да сложат край на мъките им.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    спиро ( преди 5 години )
    Ако печелят примерно 15% от продажбата на части и 20% от сглобени автомобили, то има смисъл да се продаде това, което носи по-нисък приход и да се инвестира в това, което е по-доходоносно.
  • #3
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Каквото и да продават Италия е пред разпад бетер Гърция са!Неспасяем случай.
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Shumi от сервиза ( преди 5 години )
    Е това вече е лошо,много лошо....
  • #1
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Странно решение, имайки предвид, че правят части за почти всички немски проивзводители и т.н. което значи, че ако те произвеждат ще имат печалба. Докато сега залагат само на крайния продукт и неговите продажби. За мен е грешен ход, но времето ще покаже.