IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche тества и електрическо комби

Моделът Taycan Sport Turismo ще се предлага в няколко версии

Porsche тества и електрическо комби

Прототип на първи електрически автомобил на Porsche – Taycan, във версия „комби” беше заснет по време на тестове. Модификацията Sport Turismo ще попълни гамата „зелени автомобили” на марката. Както и стандартния Taycan, комбито също ще се предлага с няколко различни по мощност силови агрегати.

Porsche тества и електрическо комби

По информация на InsideEVs, семейството Taycan ще включва версиите Carrera, Carrera S и Turbo. Тяхната мощност ще варира от 400 до 600 к.с. От Porsche вече официално потвърдиха информацията за модификацията с два електромотора, която ще развива 600 к.с. и ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди.

Porsche тества и електрическо комби

Германската компания вече стартира производството на предсерийните екземпляри на Taycan, а освен това пусна и мобилно приложение за бъдещите собственици на автомобила. Той ще им позволи да изучат концепта Mission E, по чийто мотиви е направен Taycan, като за целта се използва виртуално копие на машината, която е поставено в реални условия.

Porsche тества и електрическо комби

Известна е и цената, на която ще се предлага първия електромобил на Porshe. Тя започва от 80 000 евро, което означава, че по този показател Taycan ще се настани между Cayenne и Panamera в гамата на марката.

Снимки: InsideEVs

Тагове: porsche taycan
0 от 500