IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Путин лично подкара новия си автомобил

Президентът на Русия повози египетския си колега на пистата „Сочи”

Путин лично подкара новия си автомобил

Президентът на Русия Владимир Путин за първи път седна зад волана на автомобил от новата марка Aurus. Това става в Сочи, където държавният глава пристигна заедно с еггипетския си колега Абделафатах Сиси.

Путин лично подкара новия си автомобил

Путин първо показа автомобила на госта си, след което завъртя една обиколка на пистата, на която се провежда кръг от световния шампионат във Формула 1. Той управлява седана Auris, оборудван с 4,4-литров V8 с турбо, развиващ 600 к.с. Двигателят работи в комбинация с 9-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

Машината на руския президент е част от проекта „Кортеж”, в рамките на който се разработват автомобили за руския елит. Първият от тях беше лимузина, предназначена за държавния глава. Тя беше представена при инагурацията на президента на 7 май 2018 г.

Путин лично подкара новия си автомобил

Колите от проекта са кръстени на кулите на Кремъл. Седанът и лимузината са казна „Сенат”, миниванът – „Арсенал”, а кросоувърът, който ще се появи догодина, ще се казва „Комендант”. През 2019 г. трябва да бъде готов и прототип на компактен кросоувър, който в момента се разработва, а година по-късно ще излезе и кабриолет. Предвижда се и мотоциклет, който ще се предлага под марката „ИЖ”.

Продажбите на автомобилите Aurus стартират през януари 2019 г., като освен на пазара в Русия, те ще се предлагат поне в още 6 държави.

Снимки: Kremlin.ru

Тагове: auris
0 от 500