IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Училище в Китай бойкотира татко с Ferrari

Случката развълнува дори централните медии в Пекин

Училище в Китай бойкотира татко с Ferrari

В Китай няма свобода на словото, демокрация и нормална политическа система. А според информация във вестник South China Morning Post китайците явно са спрели да харесват и колите на Ferrari или поне част от тях. Но случаят е малко по-различен, не става въпрос за масово оглупяване.

Училище в Китай бойкотира татко с Ferrari

Изданието разказва за бойкот на учители и родители в училище в Южен Китай, насочен срещу друг татко, който кара детето си на занятия с Ferrari 488. Въпросният китаец, известен само с фамилията си Ли, работи като изпълнителен директор на успешна строителна компания и може да си позволи 488 за ежедневен автомобил. С който да кара сина си на училище.

Присъствието на скъпия спортен автомобил всяка сутрин пред училището накарало един учител да предупреди родителя да избере друга кола, която не се набива толкова на очи, а след това бил подкрепен от други родители. Учителят обяснил, че като гледат Ferrari-то другите ученици също ще искат да ги возят в такива коли.

Естествено, Ли отказал да смени Ferrari-то с друга кола и бил изключен от интернет групата на родителите, а след това започнал да се оплаква от „социален бойкот”, въпреки че се е постарал да започне дискусия за това дали не е време да се обясни на децата, че в обществото, дори и социалистическото, има неравенство на доходите.

Според местни медии засега властите се въздържат да се включат в оживената дискусия, свързана с „училищното” Ferrari, както го наричат централните вестници в Пекин.

Тагове: ferrari
0 от 500