IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Корейският диктатор се качи на Rolls-Royce

Все още не е ясно как лимузината се е озовала в Пхенян

Корейският диктатор се качи на Rolls-Royce

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун се е появил на среща с държавния секретар на САЩ Майк Помпео с Rolls-Royce Phantom. Това съобщи CNN, като новината се базира на снимки от пристигането на комунистическия диктатор.

Корейският диктатор се качи на Rolls-Royce

Досега Ким използваше брониран Mercedes-Maybach Pullman Guard, за който специалистите обясниха, че струва над 1 милион долара. Все още не е ясно как лимузината се е озовала в Северна Корея, тъй като действащите в момента санкции, наложени от ООН срещу страната забраняват доставката на луксозни стоки на режима в Пхенян.

За нарушение на санкциите се смята всяка търговска сделка с такива стоки, свързана със Северна Корея. Най-вероятно обаче луксозната британска лимузина е стигнала до Ким през Китай, предполагат руски медии.

Северна Корея е единствената страна в света, населението на която записа снижаване на средния ръст на хората, живеещи там в рамките на последните три поколения заради системно недохранване.

Phantom се задвижва от 6,75-литров V12 турбо двигател с мощност 571 конски сили и 900 Nm въртящ момент, а цените на лимузината със стандартна колесна база тръгват от 450 000 долара. С оглед на това, че вози държавен глава, колата на Ким определено ще е по-скъпа.

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 6 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    Може да си кара ладичката ама като натисне един бутон и цели държави ще се изтрият от лицето на земята.
  • #2
    8 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Какво му разбира главата на тоя ненормалник от класа,че си е взел британски "аристократ" правен от немци.Виж оня на тойотка,си се вози на грозотията в стил "Лада 1967 година" и го боли дедовия.То и без това тойотката е за хора без вкус,които ги боли дедовия какви талиги карат и как им се смеят хората,когато ги видят в тея кошове...
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Man ( преди 5 години )
    Поредното доказателство на зависимостта: Колкото повече мизерства един народ, толкова по охолно живее политическият му елит.