IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първа редица за Mercedes, провал за Фетел и Ferrari

Дъжд удари квалификацията в Япония

Първа редица за Mercedes, провал за Фетел и Ferrari

Квалификацията за Гран при на Япония във Формула 1 даде големи шансове на световния шампион Люис Хамилтън и Mercedes да увеличат аванса си пред Себастиан Фетел и Ferrari.

Първа редица за Mercedes, провал за Фетел и Ferrari

На пистата „Сузука” Хамилтън спечели 80-я си полпозишън, а съотборникът му Валтери Ботас се пребори за място на първа редица и утре стартира втори.

Представянето на Фетел и Ferrari обаче беше разочароващо – той и съотборникът му Кими Райконен записаха няколко излизания от трасето в третата част на сесията, а в последните минути на квалификацията заваля дъжд и Себастиан остана едва 9-и. Преди това италианците пратиха на пистата пилотите си с гуми интермедия, но се оказа, че е още твърде рано за тях. Финландецът ще стартира от втора редица, след като завърши 4-и, изпреварен от Макс Верстапен с Red Bull.

На няколко пъти в хода на квалификацията преваля леко, което допълнително обърка пилотите и екипите, но в самия край дъждът удари силно и това лиши всички от шанс да подобрят времената си. По това време пилотите на Mercedes вече бяха първи и втори, а Фетел – девети.

Квалификацията се оказа тежък удар и за Дениъл Рикардо с Red Bull, който получи повреда в двигателя и отпадна във втората част на сесията. По-рано заради катастрофи отпаднаха Нико Хюлкенберг с Renault и Маркус Ериксон със Sauber.

Класиране в квалификацията за Гран при на Япония:
1. Люис Хамилтън, Mercedes 1.27,760 мин
2. Валтери Ботас, Mercedes +0,299 сек
3. Макс Верстапен, Red Bull +1,297 сек
4. Кими Райконен, Ferrari +1,761 сек
5. Ромен Грожан, Haas +2,001 сек
6. Брендън Хартли, Toro Rosso +2,263 сек
7. Пиер Гасли, Toro Rosso +2,333 сек
8. Естебан Окон, Force India +2,366 сек
9. Себастиан Фетел, Ferrari +4,432 сек
10. Серхио Перес, Force India +9,469 и др.

Тагове: ferrari
0 от 500