IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-малкото Audi смени поколенията

Новото A1 получи турбомотор с 200 коня и се отказа от дизела

Най-малкото Audi смени поколенията

Компанията Audi представи на автосалона в Париж второто поколение на субкопактния си хечбек А1. Това е най-малкият автомобил на германската марка, като продажбите му в Европа ще стартират в края на годината.

Най-малкото Audi смени поколенията

Дължината на A1 е 4030 мм, а широчината – 1740 мм. Хечбекът е построен на модулната платформа MQB A0 на концерна Volkswagen, която се използва за VW Polo и Seat Ibiza. Благодарение на нея е увеличено пространството в салона, където има повече място за краката на возещите се отзад пътници. Обемът на багажника е нараснал с 65 литра и вече е 335 литра.

Най-малкото Audi смени поколенията

Базовите версии на модела ще получат 3-цилиндров бензинов турбомотор с обем 1 литър. Мощността на агрегата е 95 и 118 к.с. Ще се предлага и 1,5-литров турбодвигател с 4 цилиндъра, който развива 150 к.с. Трансмисиите са 6-степенна механична и 7-степенна роботизирана с два съединителя.

Топ-вариантът на Audi A1 ще получи 2,0-литров турбомотор с 200 к.с., който се комбинира с 6-степенна скоростна кутия S-tronic. През 2019 г. ще излезе още по-мощна модификация – S1, при която същият агрегат ще развива 250 к.с. Дизелов двигател за новото A1 не се предвижда.

Най-малкото Audi смени поколенията

Хечбекът е един от най-добре оборудваните автомобили в своя клас. Базовият вариант разполага с изцяло цифров приборен панел с 10-инчов дисплей. За автомобила се предлага и мултимедиен комплекс MMI Touch със сензорен екран, функция за разпознаване на гласови команди и система за въвеждане на ръкописен текст – същата като при флагмана Audi A8.

Най-малкото Audi смени поколенията

Водачът има на разположение система за полуавтоматично управление с възможности за разпознаване на автомобили, хора, животни и други обекти на пътя, а също така и адаптивен круиз-контрол. В оборудването на A1 влизат още адаптивни амортисьори, а топ-версията с 200 к.с. ще получи окачване със спортни настройки.

Снимки: Autonews

Тагове: audi a1
0 от 500