IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крум Дончев и Димитър Илиев стартират в рали "България"

Шампионите ще доведат много зрители по отсечките

Крум Дончев и Димитър Илиев стартират в рали

Двама от тримата български пилоти, печелили рали „България” може да се върнат по отсечките на най-голямото ни състезание, за да подпомогнат популярността му.

Крум Дончев и Димитър Илиев стартират в рали

49-ото издание на рали „България” преживя сериозни трусове далеч преди старта на първия автомобил, след като стана ясно, че заради закъснение в подготовката на състезанието то губи мястото си в календара на Европейския рали трофей (ERT) и ще се проведе като открито международно. С това решение на ФИА на практика се слага край на каквито и да са надежди за силно чуждестранно участие.

Броени дни по-късно обаче от Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) обявиха, че рали „България” остава в календара на ERT и ще носи точки за европейската надпревара.

В същото време Крум Дончев поднови поканите си съм Димитър Илиев във фейсбук да стартират заедно в рали „България” – като своеобразен бенефис. И този път Митко му отговори, че е готов на това предизвикателство, но иска двамата да са в един екипаж и да си поделят отсечките. Така единият ще е пилот в половината рали, а другият ще му навигира и обратно.

Срокът за заявки за 49-ото издание на рали „България” изтича в петък, така че участието на две от най-големите звезди в историята на състезанието в надпреварата може би скоро ще бъде потвърдена.

Димитър Илиев и Янаки Янакиев имат две победи в рали „България” – през 2007 и 2012 година. Крум Дончев и също има две победи – през 2008 със Стойко Вълчев и през 2014 с Петър Йорданов. Крум и Петър са и последният български екипаж, печелил най-голямото ни състезание.

Снимка: LAP.bg

0 от 500