IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi получи 10 000 заявки за електрическия SUV

Интересът към модела продължава да се увеличава, твърдят от компанията

Audi получи 10 000 заявки за електрическия SUV

Германският производител Audi е получил 10 000 заявки за наскоро представеният електрически SUV - e-tron. Това разкрива шефът на Audi France - Лаури Беноум в интервю за изданието Automobile Prope.

От Audi твърдят: направени са 10 000 заявки за новия e-tron SUV

Заявката за електромобила е 1000 долара, като тя може да бъде върната, ако клиентът се откаже. Според данните до момента обаче, подобен проблем няма и търсенето на електромобила с начална цена от 79 000 евро е много високо.

SUV-моделът се задвижва от 2 електромотора - по един на всяка ос, като съвкупната им мощност е 360 к.с. В режим overboost за около 8 секунди системата развива 408 к.с. Тя се захранва от батерия с капацитет 95 кВт/ч, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,5 секунди, а максималната скорост е 200 км/ч.

Електрическият кросоувър разполага с уникална системата за възстановяване на енергия. Тя се задейства всеки път при натискане на спирачния педал, като по тази начин се осигуряват 30% от общия пробег за едно зареждане. Audi E-tron SUV разполага и със система за задвижване на четирите колела, както и векторно разпределение на въртящия момент.

Машинатаi поддържа и специална система за бързо зареждане, при която батерията може да се напълно до 80% само за 30 минути.

Снимка: Audi

Тагове: dc audi e-tron suv
0 от 500
  • #10
    31 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Фенчетата на нискотехнологичните консервени кутийки да не се обаждат, че да правят хибридчета и после да отзоват 3/4, друго не правят.
  • #9
    33 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Трагедия!!! Защо е тази решетка и в електрическите си версии ли имат радиатор :)))
  • #8
    35 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    10 000 са на ден. Вече записват коли за внуците си хахах
  • #7
    33 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Доста разочароваща бройка.
  • #6
    43 rate up comment 1 rate down comment
    Man ( преди 5 години )
    Екстра си е електричката. Сега, кой кого ще изяде е много рано да се каже. 10 000 бройки, обаче е добре за старт. Колкото повече такива коли, толкова по-чисти въздух, така разсъждавам аз. Със сигурност по-добре тази кола, отколкото КЮ7/8 с ТДИ.
  • #5
    37 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Щели да слагат и димна уредба на електрическите модели на ВАГ, за да могат хората да ги разпознават отдалече. Това е скритата реклама на тази компания. Не излизат ли кълбета дим никаква ВАГ-ина не е това.Факт!Само на звук не зная как ще го докарат. Трябва да има високоговорители и запис на тракащ дизел. Феновете на концерна ги обичат тези неща.
  • #4
    38 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Гошко, пий ги тея хапчета бе момче, че глей кви глупости пишеш! Викаш още неизлязъл модела и щял да яде някой с парцалите. Май не те слуша много главата. Само за сервизиту на ВАГ си прав. Има ги навсякъде защото са жизнено необходими за трошляците, които продават. А и ВАГ нали знаеш, че печели повече от сервизна дейност и резервни части отколкото от нови коли.
  • #3
    39 rate up comment 8 rate down comment
    Georgi ( преди 5 години )
    Колата си изглежда супер, като се има предвид, че за разлика от Тесла немците имат серивизи и дилърства навсякъде в Европа и Америка, буквално ще изядат Елончо с парцалите. Без да броим факта, че ще предложат модели с десетки опции за конфигурации.
  • #2
    35 rate up comment 2 rate down comment
    GT ( преди 5 години )
    Едно пълно зареждане при изтощена батерия и стандартно зарядно отнема 8,5ч. За да се зареди до 80% за полочин час, ще ви трябва 150 кВт/ч зарядно, каквото обаче на обществени места се намира трудно, а в Англия все още липсват изобщо. Все още си остава трудно приложимо, особенно по наще ширини, защото никой няма да плати повече от 160 000лв. и да се страхува да тръгне на дълъг път.
  • #1
    45 rate up comment 2 rate down comment
    aaa ( преди 5 години )
    Изглежда доста по добре от на Мерцедес електричката.