IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Opel Astra става хибрид

Следващата генерация на модела ще е готова през 2021 г.

Новият Opel Astra става хибрид

Един от първите модели на Opel, който ще бъде изграден по правилата на новия собственик на германската марка – алинса PSA Group, ще бъде следващата генерация на бестселъра Astra. Моделът ще се появи през 2021 г., съобщава изданието Carscoops.

Новият Opel Astra става хибрид

Според информациите, Opel Asra L (с тази буква ще се обозначава новото поколение на модела) ще бъде изграден на платфомата EMP2 на френската група. Това шаси е в основата на последните автомобили на PSA, в това число и на кросоувъра Opel Grandland X.

Преминаването на ново шаси означава и получаване на френски двигатели за германския модел. Това ще бъдат дизели с мощност от 99 до 177 к.с., както и бензинови мотори, развиваши от 108 до 217 к.с.

За следващата Astra е предвиден и хибриден агрегат, който е основна част от плановете за електрификация на цялата група PSA. Той ще развива мощност от 197 к.с., като ще бъде поставян и на други модели на алианса.

До края на настоящата година Opel трябва да представи и фейслифт на сегашната генерация на популярния си модел. Очаква се при нея да има промени в дизайна, които ще загатнат как ще изглежда следващото поколение на Astra.

Снимка: Opel
 

Тагове: opel astra psa
0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В България където робуваме на митове и легенди може би си прав. Но какво им пука на световните производители за пазар от 30к автомобила на година. 80% от клиентите дори няма да разберат за смяната.
  • #7
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Френски ... Опел. Смешен оксиморон за всеки, който някога е бил фен на тази скромна марка за здрави и непретенциозни автомобили.Не виждам кой от старите клиенти на Опел би си купил френското недоразумение.
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Интересно какви хибриди имат Пежо и какви хибриди ще дадат на Опел?Много ми е интересно да ги видя. Правеха някакви опити с дизелови хибриди, но нещо не им се получи. Чета по тестовете, че са голяма трагедия и излъгалите се клиенти колкото и да са малко също не са особено доволни. Сега какво ще предложат? Китайците, ако са направили нещо има шанс да е по-добро. Французите се доказаха, че във високите технологии изобщо ги няма. Те една проста ел.система още не могат да направят...
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    То дори като се замисля същото важи за Опел за Форд за Шкода и тн. И какво излезе ми то всичко се чупи, всичко не струва. Ами за какво купувате коли тогава. Някои още жиеят с идеята че Мерцедес е вечен. Тази идея умря с 124-ката
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    АМи те и БМВ-та и Мерцедеси се чупят на поразия след 3-тата година ама там който си е взел стиска зъби и си трае, ама недай си боже френско да се счупи и започват подигравките
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    TNTN ( преди 5 години )
    Каква ръжда бе чиче, влезни в 21 век. Опел тоя проблем го оправиха преди 15 години и отгоре или викаш във вашето село сте още 95та
  • #2
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ами проблема с ръждата или вече щом ги купи Пежо ръждата ще е най-малкия проблем.От тук нататак започваме да се тревожим за окачване и електроника.
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    а ОРС? ( преди 5 години )
    йок, ич, нон па!