IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ботас пусна Хамилтън да спечели в Русия

Заповеди от бокса осигуриха осмата победа на шампиона за сезона

Ботас пусна Хамилтън да спечели в Русия

Заповеди от бокса на Mercedes лишиха Валтери Ботас от първата му победа за сезон 2018 във Формула 1, но пък донесоха осмия успех на съотборника му Люис Хамилтън тази година и му помогнаха да увеличи аванса си пред Себастиан Фетел на 50 точки.

Ботас пусна Хамилтън да спечели в Русия

Ботас спечели вчера квалификацията и днес беше по-бързият пилот на Mercedes, като запази лидерството на старта и води колоната 12 обиколки до спирането си в бокса за нови гуми. В следващите две обиколки след него спряха Фетел и Хамилтън, но германският пилот на Ferrari пресече стратегията на Люис и мина пред него.

Два тура по-късно Хамилтън го атакува, Фетел го блокира на два пъти, но на влизането в завой №4 шампионът си върна третото място в подреждането, което щеше да стане втора позиция след спирането в бокса на водача по това време Макс Верстапен, който все още не беше спирал за нови гуми.

Хамилтън догони Ботас и в 25 обиколка от бокса наредиха на финландеца да пусне напред Люис, което той направи в завой №13. Но след като догони Верстапен Хамилтън не го атакува и Ботас попита по радиото дали двамата със съотборника му се състезават. После получи нареждане да не атакува Люис.

След третата си победа в Русия, №70 в кариерата и №8 за тази година Хамилтън е все по-близо до петата си световна титла, а шефът на Mercedes Тото Волф и двамата му пилоти определиха деня, в който световните шампиони взеха двойна победа в Сочи като „труден”. Волф обясни по радиото на Ботас, че ще дискутират ситуацията след финала.

Кими Райконен с Ferrari завърши 4-и, а Макс Верстапен, който тръгна 19-и финишира 5-и и беше избран за „Пилот на деня”. В първите 7 обиколки на състезанието холандецът си проби път от 19-ото до 5-ото място като изпревари и съотборника си Дениъл Рикардо.

Следващият старт от Формула 1 е Гран при на Япония на 7 октомври.

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ФАКТ ( преди 5 години )
    Има две млади момчета-Макс Верстапен и Шарл Льоклер! Запомнете тези две имена и следете Ф1 следващите 15 години. Запомнете, тези момчета са явление!
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Някой фен на Фетльо цъка минус ама не смее да каже че некадърния немец е по от Хамилтън. Черния е класа над него и тая година се видя и от слепите!
  • #7
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    A кой е най добрия? Фетел? хахаха
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Ра$$$ово Ломско ( преди 5 години )
    Истината е, че F 1, става все по нагласена и безинтересна - Л Х определено не е най-добрият пилот, но определено е най-напористия и наглият!!
  • #5
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    A Ботас да не би да има скоростта на Хамилтън? Същата ситуация е и също толкова грозно както с Шумахар и Вторичело.
  • #4
    27 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Рамбо, приятелю, Барикело не можеше да е конКУРент на Шумахер. Нямаше неговата скорост освен в отделни състезания. ФАКТ. Единственият адекватен конКУРЕНТ и пилот на неговото ниво беше Хакинен
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Брандо ( преди 5 години )
    Тази година уж най-накрая щеше да е за Ферари....
  • #2
    11 rate up comment 19 rate down comment
    Рамбо ( преди 5 години )
    Хахахах скрий се някъде пeно или какъвто си там, Шумахер спечели 4 поредни титли във ферари без дори веднъж да получи съпротива от страна на баричело. Тогава обаче нямаше многознайковци като теб, които да мрънкат в коментари как формула 1 на ставала, защото видиш ли даден отбор дава преимущество на своя водещ шофьор.
  • #1
    13 rate up comment 5 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Заради тая *** вече не гледам Ф1.