IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW слага нова операционна система на 3-Series

Следващато поколение на модела ще получи технологията Live Cockpit

BMW слага нова операционна система на 3-Series

Последните модели на BMW са оборудвани с напълно новата технология Live Cockpit, която разполага с операционна система BMW Operating System 7.0. Всички нови модели на баварците, които ще бъдат изложени на автосалона в Париж, ще получат именно такава система.

BMW слага нова операционна система на 3-Series

Това засяга новата версия на кросоувъра BMW X5, спортното купе 8-Series, роудстъра Z4, както и следващото поколение на 3-Series. Именно то е най-очакваната премиера на баварците на изложението във френската столица.

Информационно-развлекателната система разполага с 10,25-инчов екран, а приборният панел има 12,3-инчов монитор. Технологията може да работи по няколко начина – класически, с помощта на BMW iDrive, а също така и сензорно, с гласови команди или с жестове на водача.

Новият информационен блок комбинира 2D и 3D графики с анимация. Компанията е решила, че дисплеят не бива повече да копира кръглите аналогови прибори, които ще бъдат заменени от дъгообразни елементи, чиито стрелки се движат към центъра. Освен това, ще може да се избира комбинация от прибори, а цветът ще зависи от избрания режим на движение.

Снимка: BMW

Тагове: bmw 3-series live cockpit
0 от 500