IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi представя нова версия на R8

Суперколата може да получи 2,9-литров туин-турбо V6 мотор

Audi представя нова версия на R8

Компанията Audi публикува изображение на нов модел, който ще бъде показан пред публика по време на започващия през следващата седмица автомобилен салон в Париж. Официална инофрмация за автомобила липсва, но според информациите в редица европейски издания, това ще бъде или обновеният вариант на суперколата R8 или някаква специална модификация на същия модел.

Audi представя нова версия на R8

Не се изключва и възможността да бъде представен и състезателен прототип Audi R8, който ще даде предсава за нова „гражданска” версия на модела. За нея се твърди, че ще поучи 2,9-литровия туин-турбо V6 двигател, поставян на моделите RS4 Avant и RS5.

Вече е известно, че следващото поколение на Audi R8 няма да се предлага с двигател с вътрешно горене. Компанията от Инголщад се отказа от V10 мотора, използван досега от модела, като ще го замени с електрически силов агрегат. Новата генерация ще се отличава по пропорции и дизайн от сегашната, като ще бъде изградена на идеите, заложени в концептуалния PB18 e-tron.

Този прототип беше оборудван с 3 електромотора със съвкупна мощност от 680 к.с. Благодарение на тях, машината ускорява от 0 до 100 км/ч за около 2 секунди.

Снимка: Audi

Тагове: audi r8
0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Много ме дразни, когато някой каже факт, а всъщност се опитва да придаде тежест на поредната глупост, която е изрекъл. Мойто момче, почни да правиш нещо я живота и зарежи форумите, те са за анонимни лузъри.
  • #1
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Колкото сме видяли бомбандировач 5-то поколение от *** толкова и от тия пияници ще видим това нещо на снимките по-скоро покривалото му.0-100 за 2.о дрън дрън ярина.Да си гледат октоберфеста и да не се занимават с неща които не са в състояние да направят поради липса на капацитет.