IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda готви хибриден хот-хеч с 245 к.с.

Моделът Vision RS трябва да покаже как ще изглежда следващият Rapid

Skoda готви хибриден хот-хеч с 245 к.с.

Компанията Skoda ще представи по време на автосалона в Париж следващата седмица концептуален хечбек Visison RS. Производителят разпространи скици на колата, който трябва да покаже как ще изглеждат бъдещите спортни модели  на марката.

Skoda готви хибриден хот-хеч с 245 к.с.

Skoda Vision RS ще се задвижва от хибриден агрегат, в който влизат 1,5-литров бензинов турбомотор със 150 к.с. и електрически двигател със 102 к.с. Сумарната мощност на задвижващата система е 245 к.с.

По предварителни данни, хечбекът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 7 секунди, а максималната му скорост ще е 210 км/ч. Електромоторът ще се захранва от комплект литиево-йонни батерии с капацитет 13 кВт/ч, които ще осигурят пробег само на електричество от 70 км.

Skoda готви хибриден хот-хеч с 245 к.с.

Дължината на Skoda Vision RS е 4,3 метра, широчината – 1,8 м, а височината – 1,4 м. Разстоянието между двете оси е 2,6 м, като в Skoda са обърнали специално вниание на аеродинамиката на автомобила. Фаровете на концепта са поставени по-ниско, има също така спойлер на покрива, заден дифузьор и обтекаеми калници.

Skoda готви хибриден хот-хеч с 245 к.с.

Голяма част от дизайнерските решения на Skoda Vision RS ще се използват при следващото поколение на Rapid, което ще се появи през 2019 г. Хечбекът ще премине на нова платформа – MQB, а в гамата му ще влязат 1,5-литрови турбомотори, които в зависимост от модификацията развиват между 125 и 150 к.с.

Снимки: Skoda

Тагове: skoda rapid vision rs
0 от 500