IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на Mercedes ще избягват районите с висока престъпност

Компанията разработва приложение, което ще анализира криминалната обстановка

Колите на Mercedes ще избягват районите с висока престъпност

Бъдещите модели на Mercedes-Benz ще бъдат оборудвани с вградено приложение да интерфейса MBUX, което ще използва данни за престъпността в съответния град и така ще може да избира безопасни места, на които да се паркира автомобила.

Колите на Mercedes ще избягват районите с висока престъпност

Новата система в реално време ще анализира данните от статистиката на полицията, като едновременно с това ще получава и даннни за свободните места за паркиране. На първо време приложението ще работи в няколко района на САЩ.

„Можем да изберем конкретно място и за да получим информация за броя на престъпленията, извършени в района през последните няколко седмици – коментира отговорникът за програмното оборудване Маркус Еман. – Всяка област ще получава цветови код, който определя нивото на безопасност в него.”

Технологията ще действа по познатата схема. Със зелено ще бъдат обозначени безопасните места за паркиране, с жълто – сравнително безопасните, а с червено – тези, на които паркирането не е препоръчително. Освен това приложението ще показва и цената на паркинга, както и разстоянието до него.

Снимка: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz
0 от 500
  • #3
    12 rate up comment 0 rate down comment
    В Албания... ( преди 5 години )
    имало най-много Мерцедеси на глава от населението. И 90% от тях крадени! Значи гепаджията ше иска да вкара Мерцедеса в Албания ама той ще се опъва!Яко!! )))
  • #2
    19 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    "Новата система в реално време ще анализира данните от статистиката на полицията..."това ще работи безупречно в БГ. Всички знаем че полицията ни е на световно ниво по водене на статистика....само!
  • #1
    28 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Край, люлин остава без мерцедеси