IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota загатна спортна версия на GT86 (ВИДЕО)

Купето ще бъде разработено от подразделението Gazoo Racing

Toyota загатна спортна версия на GT86 (ВИДЕО)

Спортното подразделние на Toyota – Gazoo Racing, публикува съобщение в Twitter, от което става ясно, че скоро на пазара в Европа ще се появи „напомпана” версия на купето GT86. Този модел ще се продава именно под бранда GR.

Toyota загатна спортна версия на GT86 (ВИДЕО)

Японците вече са регистрирали новата търговска марка в ЕС, а испанското м подразделение пусна видео (отново в Twitter), в което се вижда спортното купе в действие. Клипът е озаглавен „Страст към скоростта”, от което става ясно, че бъдещата GR86 ще бъде по-бърза от GT86.

Засега липсва друга информация за автомобила, но се предполага, че на външен вид той ще се доближава до концептуалното купе GR HV (на първата снимка), което беше разработено от Gazoo Racing. То бе показано на автосалона в Токио през 2017 г.



Очаква се, иненерите на спортното подразделение да увеличат мощността на 2,0-литровия атмосферен агрегат, развиващ 200 к.с. Досега всички версии на Toyota GT86 са оборудвани с този мотор, като подобренията по тях не са засягали неговите параметри.

Снимка и видео: Twitter

 

Тагове: toyota gt86 gazoo tacing
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Браво цитирате испански източник, браво! Аман от английски и американски глупости.
  • #4
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Това е ( преди 5 години )
    Ужас!!!
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Традиционно много грозна или Тойота
  • #2
    5 rate up comment 11 rate down comment
    до тоя под мен ( преди 5 години )
    Правил съм и тест драйв на колата и да ти кажа изобщо не е вярно, че поднася задницата в завоите.Това си е типична дрифтарка с нисък център на тежестта и отлично разпределение тежестта между осите. Забавна, гоина и много лесна за каране, ако можеш да караш със задно. Ако не можеш да караш и подадеш газ в завоя е нормално да тръгне задницата. Колата не се кара, както се кара с предното да даваш газ и да те изтегле от завоя. Освен това приятелят ти сигурно кара с износени гуми както повечето.
  • #1
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Трябва да има и нов данък "грозна кола".По-високи глоби по пътищата също.