IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi получава платформата на Porsche Taycan

Серийният e-tron GT ще се появи през 2020 година

Audi получава платформата на Porsche Taycan

С оглед на традициите на Audi щеше да е наивно да смятаме, че германската марка няма да включи в електрическата си революция GT модел, който да е пряк съперник на Tesla Model S.

Audi получава платформата на Porsche Taycan

Германската марка вече обяви, че e-tron GT ще го бъде, като серийната версия би трябвало да се появи през 2020 година. А тази седмица стана ясна още една конкретна стъпка към появата на GT модела с 4 врати – в основата му ще легне платформата на Porsche Taycan.

Това решение можеше да се очаква, все пак VW Group планира масова електрификация на гамите на марките си, а изразходването на огромните инвестиции в тази насока ще е много по-успешно, ако се използва философията за споделяне на платформи. Вече се знае, че e-tron GT ще се произвежда в завода на марката в Бьолингер Хьофе, близо до Некарсулм.

Освен това, e-tron GT има сериозен шанс да е един от най-важните модели в близко бъдеще за Audi Sport, но електромобилът ценово ще е позициониран под Taycan. Най-вероятно техническите му данни ще са близки до тези на модела на Porsche, който ще се задвижва от два електромотора с мощност над 600 конски сили и ще има пробег от над 500 километра.

0 от 500