IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda показа дизайна на Kodiaq RS

Напомпаният кросоувър получава най-мощния двигател и най-големите джанти в историята на марката

Skoda показа дизайна на Kodiaq RS

Чешката Skoda най-накрая разкри дизайна на спортната версия на флагманския си кросоувър. Публичната премиера на Kodiaq RS  ще се проведе на автомобилното изложение в Париж, което започна в началото на октомври. Стартът на продажбите и цената все още не са обявени.

Skoda показа дизайна на Kodiaq RS

След серия от тийзъри, Skoda разпространи снимки на Kodiaq RS, в които той се представя в цял ръст. "Намомпаният" кросоувър се отичава външно от стандартния модер с броните, с черния кант на радиаторната решетка, отзад вместо два отделни светлоотразителя се е появил един по цялата ширина, както и с двата хромирани ауспуха. Освен това Kodiaq RS, за първи път в моделната гама на марката, още на базово ниво се предлага с 20-инчови джанти Xtreme. Срещу допълнително заплащане кросоувърът може да бъде боядисан в Race Blue с ефект "металик".

Skoda показа дизайна на Kodiaq RS

В списъка със стандартното оборудване на спортната модификация влизат още пълна LED оптика и виртуален приборен панел (при обикновения Kodiaq, това са опции). Той има нов вариант на оформление - режим "Спорт", при чиято активация данните на оборотомера и спидометъра се показват в центъра на дисплея. Освен това всъдеходът е получил системата Dynamic Sound Boost, която използвайки данните от бордовите системи може да адаптира звука на двигателя при избрания режим на шофиране и да създава звукови ефекти. Моделът ще се предлага с пет или със седем места.

Skoda показа дизайна на Kodiaq RS

Skoda Kodiaq RS ще бъде със задвижваен на четирите колела и адаптивно шаси DCC. Той е оборудван с 4-цилиндров дизелов 2.0 BiTDI двигател с два турбокомпресора. Мощността му е 239 к.с., а максималният въртящ момент - 500 Нм. Както Skoda посочи наскоро, това е най-мощният сериен дизелов двигател в историята на марката. Динамичните характеристики обаче още не са са разкрити. Такъв двигател има в гамата на Volkswagen Tiguan. При немците той развива 240 к.с. (също 500 Nm) и всъдеходът ускорява от място до 100 км/ч за 6,7 сек, а максималната му скорост е 228 км/ч.

Снимки: Skoda
 

0 от 500