IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Днес си спомняме за Колин Макрей

Легендарният шотландец загина през 2007 в катастрофа с хеликоптер

Днес си спомняме за Колин Макрей

Днес се навършват 11 години от смъртта на рали легендата Колин Макрей, който загина в авиокатастрофа през 2007 година. На днешния ден пилотираният от Колин хеликоптер катастрофира близо до дома му в Ларнак, като в инцидента загинаха и 5-годишният му син Джон и семейните приятели на фамилия Макрей 6-годишният Бен Порсели и 37-годишният Греъм Дънкан.

11 години без Колин Макрей

Шотландецът остави след себе си милиони негови фенове, които и до днес го смятат за най-талантливия рали пилот, появявал се в световния рали шампионат, въпреки че Колин взе само една световна титла – през 1995 година със Subaru.

4 години след катастрофата разследването на инцидента показа, че Колин носи вина за падането на хеликоптера, с който четиримата са се прибирали след посещение на приятел на Макрей.

Колин има 146 старта в световния шампионат и 25 победи, като последното му участие беше през 2006 година в рали „Турция”.


 

Тагове: wrc
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 1 година )
    До 1 И двете са чуждици, така че не знай много. На български може да се пише кой както намери за добре, а русизмите в езика е хубаво да намаляват. Както и продънените рус.оф.илски манерки в държавата.
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Неграмотници ,абсолютни
  • #1
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Ime ( преди 5 години )
    Драги мисмехурк...опс, редакция...на български се пише "вертолет" и "вертолетна"... разбирам повечето хора да не го знаете, но вие...срамота е..то не беше "рекуперация" то чудо...