IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапите на УАЗ стъпват в Европа през Италия

Машините допълнително ще бъдат оборудвани с газови уредби

Пикапите на УАЗ стъпват в Европа през Италия

Руският производител УАЗ (Уляновски автомобилен завод) получи одобрение за продажба на своите модели на пазарите в ЕС, като първият от тях, на който ще стъпи, е този в Италия. Компанията вече закара на Апенините партия от 1000 пикапа, които отговарят на изисквания за движение в страните от ЕС.

Пикапите на УАЗ стъпват в Европа през Италия

Машините са оборудвани с бензинов двигател ЗМЗ с обем 2,7 литра и мощност 135 к.с., но при пристигането си в Италия ще бъдат допълнително оборудвани с гаpови уредби на компанията Lovato. Така те ще могат да работят както на газ, така и на бензин, като ще покриват екологичния стандарт Евро-6.

Пикапите на УАЗ стъпват в Европа през Италия

Връзката между УАЗ и Италия е още от 70-те години на миналия век, когато местните предприемачи – тримата братя Марторели, започват да внасят добре познатите в бившите социалистически страни „уазки”. Машините получават нови европейски двигатели – предимно дизели, твърд покрив, хидроусилватели на волана и друго оборудване, което в съчетание с всъдеходните им качества им помага да се продават успешно. На пазара са реализирани над 15 000 бройки от тях.

Пикапите на УАЗ стъпват в Европа през Италия

Сега обаче Италия е избрана и по още една причина – в страната действат по-опростени правилаза сертификация на автомобили. От това от доста време се възползват и китайските производители, в това число и Great Wall, който сглобяваше колите си в завода край Ловеч. Голяма част от тях бяха изнесени именно за Италия.

След пикапа предстои да бъдат сертифицирани още два модела на руския производител – кросоувърът „Патриот” и малкият камион „Профи”. Когато това стане, ще започнат доставките и за други пазари в Европа.

Снимки: УАЗ


 

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    1234 ( преди 5 години )
    Има ли добра цена ще се продава! Всичко е компромис. Отличен пример за това е Дачията, никой не и се кефи но като и видиш цената и си викаш абе лоша ,лоша колко пък да лоша?! Така и с този пикап ,като погледна какво се продава на пазара и ако е строго по-изгодно какво те боли в 90 % ще се ползват за служебни нужди. ВСе ще си изкарат гаранцията.
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Пешо ( преди 5 години )
    УАЗ са преценили, че автомобилите им(били те *** или не) ще имат достатъчно продажби в ЕС и стъпват на европейския пазар. Каквото и да коментираме тук, само продажбите (съответно пазарът), ще покажат правилно ли е било това решение или не(това важи за всички автомобили, като цяло).
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Няма цена? Тая джипка ако струва под 10000 лева може да си заслужава. Ако е повече ще е смешно
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Както казваше един познат - кът шъ е скапано поне да е евтино.
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Китайските вече са по добри от руските.
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Смех ( преди 5 години )
    Боже какво недоразумение!