IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бус под наем подобри рекорд на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Роб Остин с дизелов Volkswagen Transporter слезе под 10 минути на Северната дъга

Бус под наем подобри рекорд на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Повече от 10 години трябваше да изминат, преди да бъде подобрен един от най-забавните рекорди, поставен на Северната дъга на „Нюрбургринг”. Става дума за неофициалното най-добро постижение на знаменитата Сабине Шмиц, която записва обиколка за време през 2005 г. с Ford Transit.

Бус под наем подобри рекорд на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Постижението на „Кралицата на ринга”, както наричат германката, е поставено по време на снимки на шоуто Top Gear. Водещият на предаването Джереми Кларксън трябва да завърти една обиколка на пистата за по-малко от 10 минути. Участващата в снимките Шмиц амбициозно заявява, че чоже да направи същото с товарен бус.

По-късно същата година германката прави опита си, като зад волана на Ford Transit не успява за слезе под 10 минути. Нейното време е 10 минути и 8 секунди, което е записано като неофициален рекорд на трасето за сериен товарен автомобил. Сега той е подобрен от пилота от британския шампионат за серийни автомобили Роб Остин, чието време е 9 минути и 58 секунди.



Британецът записва постижението със стандартен Volkswagen Transporter, оборудван с 2,0-литров TDI мотор със 150 к.с. Люборитното е, че фургонът е взет под наем от фирма, като единствените промени са в салона, който е доста олекотен.

Снимки и видео: YouTube

0 от 500