IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Twingo RS показа, че „малък” и „спортен” не са антоними

Малките спортни автомобили много често се възприемат като екзотични варианти на модели, чиято цел е далеч от постигането на върхови стойности при мощността и скоростта.

Renault Twingo RS показа, че „малък” и „спортен” не са антоними

От малките автомобили най-често се очаква да вършат ежедневна, често и досадна, но необходима работа в града и тежкия трафик. Когато показателите на малките спортни автомобили се сравнят с показателите на спортни автомобили от среден и по-висок клас, обикновено разликите са впечатляващи. 

Въпреки всичко това, малките спортни автомобили са все по-популярни, имат своите почитатели, при това както във фирмите които ги произвеждат, така и сред купувачите. Да управляваш малък, лек, изключително маневрен автомобил с много мощен двигател дава наистина особени емоции и невероятно удоволствие. 

В този смисъл, когато става дума за удоволствие от управлението, при малките автомобили чувството е напълно съпоставимо с това, усещано и при по-големите, но и по-тежки автомобили. Това важи в още по-голяма степен за градско управление, по препълнените улици, с малкото места за паркиране. Цената също има значение. Да изпитате спортната тръпка без непременно да заплатите цената на Lamborghini или Ferrari не е за пренебрегване. Не на последно място малките спортни автомобили дават възможност да се изпита удоволствието от спортно управление без да се вреди толкова силно на околната среда. 

Сега пред нас е Twingo Renaultsport. Без съмнение това е автомобил който може да ви донесе много удоволствие от спортното управление. Това е пример за високоефективна кола с привлекателен дизайн, недвусмислено показващ принадлежността й към спортната дивизия на Renault, заедно с Clio и Megane. 

Дизайнерите са успели да постигнат трудната задача да придадат спортен и дори агресивен вид на малкия автомобил. При Twingo RS личи влиянието от стила на показаната през 2006 г. от Renault спортна концепция.  

Въпреки че двигателят на колата е относително малък – 1.6 литра, той предлага 133 к.с. мощност, които трябва да са напълно достатъчни за спортните качества на един лек и малък градски автомобил. Twingo Renaultsport ще има своята премиера на автомобилния салон в Женева март месец тази година.
0 от 500