IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota взима нови мерки срещу крадците

Колите на марката ще получат специални идентификатори

Toyota взима нови мерки срещу крадците

Автомобилите на Toyota и Lexus са сред „любимите” на крадците и затова компанията взима допълнителни мерки за защитата им. Благодарение на тях, подмяната на VIN-номерата ще стане невъзможна, а в същото време ще се улесни проверката на самите превозни средства.

Toyota взима нови мерки срещу крадците

За целта моделите на двата бранда ще получат специали идентификатори.  С тяхното поставяне дори номерът на рамата на автомобила да бъде подменен след кражбата, превозното средство ще може да бъде лесно идентифициано от съответните служби.

Новите идентификатори с PIN-код ще представляват миниатюрни точки с диаметър 1 мм, като те няма как да бъдат открити от невъоръжено око.  За да са свали информацията от тях, ще е нужен уред с многократно увеличение. Самите микроточки ще се поставят дори на елементи като педалите, дръжките на вратите, на компоненти от двигателя, на ауспусите и на много други места. Общото количество в автомобила може да достигне 10 000 точки.

Toyota взима нови мерки срещу крадците

Първият модел, който ще получи новата система, е Lexus ES. С нея ще бъде оборудва и компактният кросоувър Lexus UX, а след нова година микроточките ще се поставят на всички автомобили на Toyota.

Освен това всички модели на японския производител ще получат и подобрени защитни системи, които стандартно се поставят на автомобилите. Например, всъдеходът Toyota Land Cruiser 200 вече се предлага със специални датчици за наклон и теглене, както и с обемни датчици, които отчитат наличието на човек в салона. Също така централното заключване на модела вече е с двойна блокировка.

Снимки: Toyota
 

Тагове: toyota lexus
0 от 500
  • #12
    9 rate up comment 15 rate down comment
    doc ( преди 5 години )
    Менталните възможности на някои т.н.форумци стигат до ниво петокласници!Дори бабите им от Бусманци знаят,че "японската сила" е ненадмината и всякакви напъни за оригиналничене будят само присмех и презрение!
  • #11
    10 rate up comment 15 rate down comment
    thebrainless ( преди 5 години )
    Толкова са лоши, че Land Cruiser примерно е един от най-добрите вседеходи в света. Prius е еталон за хибрид, започнаха продажби и на водородни автомобили. Отделно, трябва наистина да ти е много лошо, за да кажеш за кой и да е модел Lexus нещо от изцепките тук. И всичко това го казвам, без изобщо да съм фен на марката. Стегнете се и малко да вдигнем левъла в разговорите си.
  • #10
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    Тия анадолски легени и отворени да ги оставят няма кой да се излъже!
  • #9
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    загрижен за децата сити в пещера ли ги отглеждаш
  • #8
    23 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Това че някви пакистанци и латиноси и комплексирани българи карат Тойоти,....."Комплексираните българи(като теб) карат Гоуф, издухано БМВ или Мерцедес в състояние "кошница", но кастфона-мастфона да е в ред! Некомплексираните българи караме това, което е практично и екологично(все пак сме загрижени за децата си!) А, такива като теб ги навирам в димящият ти Гоуф ауспуха, ***!
  • #7
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Шикер маала ( преди 5 години )
    У нашия квартал ич ниги крадем, са ислагами начи, дицатъ и той
  • #6
    16 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Лексус каручка, малелеийй, турска тойотка, малелеййй, жиккк таккк.
  • #5
    26 rate up comment 24 rate down comment
    Кимоното ( преди 5 години )
    Да откраднеш Койота е все едно да откраднеш употребявана тоалетна хартия.
  • #4
    23 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Какво карат хората ? Ти за еталон ли се имаш ? Това че някви пакистанци и латиноси и комплексирани българи карат Тойоти, понеже нямат пари за истински коли, не значи, че и нормалните хора карат Тойоти.
  • #3
    26 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    тази година ходих на морето не видях тойоти пред хотелите собствениците на мазерати феррари порше бентли ролс брабус алпина явно явно не са чували за тази марка която е номер едно по фабрични акции и дефекти