IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SL65 Black на лов за Porsche GT2

Вижте „спай“ снимки на убер* произведението на Mercedes Benz.

SL65 Black на лов за Porsche GT2



Ексклузивното купе SL този път се е прицелило в Porsche 911 GT2 и Lamborghini Murcielago. Детайлите са отдавна известни, въпреки че чак сега имаме снимки. Да говорим в цифри – 3,9 секунди са нужни на Black Series SL за да ускори до 100 км/ч. Никакви електронни ограничители на максималната скорост – над 330 км/ч.



Очаква се новата супер кола на Mercedes Benz да се появи между шест и девет месеца след края на производството на McLaren SLR, т.е. есента на 2008. Разработката е в сътрудничество с немската компания HWA, която преработва автомобилите на Mercedes за DTM (немския туринг шампионат). Те са ни познати, също така, от супер-ексклузивното CLK GTR. Те са превърнали луксозното купе SL, получило наскоро фейслифт, в брутална машина, целеща се право в горните редици на супер-колите.



Black Series SL е загубил солидните 260 килограма в сравнение с SL65, отчасти благодарение на карбоновите си странични панели. Лесно ще го разпознаете – допълнителни аеродинамични елементи, служещи за охлаждане на двигателя и спирачките и голямо активно крило с променящ се ъгъл. Двигателят е взет от McLaren SLR. Той е V-образен,8-цилиндров звяр с компресор. На разположение са 670 конски сили и 1000 Nm въртящ момент... достатъчно за малък ТЕЦ.

Всичко това може да бъде ваше „само“ за 260 хиляди Евро. Побързайте! Има само 400 броики.

* убер (über) - от немски език над, свръх и т.н.
0 от 500