IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За 250 000 км с Ferrari F430 сменяш 4 пъти съединител (ВИДЕО)

На всеки 10 000 километра пък трябват нови свещи

За 250 000 км с Ferrari F430 сменяш 4 пъти съединител (ВИДЕО)

Когато стане въпрос за екзотични автомобили от ранга на Ferrari, повечето хора си представят кратки разходки през уикенда или вълнуваща атака на планински проход, пак с ограничен пробег. Но собственикът на едно F430 в Швеция е решил, че трябва да кара спортната си кола всеки ден и така й навъртял впечатляващите 253 453 километра.

250 000 км с Ferrari F430? 4 пъти сменяш съединител... (ВИДЕО)

Добрата новина е, че автомобилът е поддържан безукорно и на пръв поглед пробегът не му личи, тъй като собственикът му наистина е вложил много пари и старание, за да запази колата като нова.

Що се отнася до консумативите и регулярните ремонти, там нещата напълно съответстват на нивото на италианските суперавтомобили – тези четвърт милион километра са били покрити с 25 комплекта свещи, т.е на всеки 10 000 километра. Но това би могло да се очаква от атмосферен мотор с голям обем, който работи на по-високи обороти. При BMW M5 свещите се сменят на около 50 000 километра, това е за сравнение.

Автоматизираната предавателна кутия, заета като решение от Формула 1 работи с един съединител, който се сменя на всеки малко над 60 000 километра, което също е сериозен разход. Но трябва да се знае, че нито моторът, нито трансмисията са имали нужда от сериозен ремонт.

Единствените по-сериозни признаци, че колата е навъртяла повече километри се откриват в интериора, особено по волана и час от бутоните по централната конзола.

Но това далеч не е италианската екзотика с най-голям пробег – наскоро се появи карано ежедневно Lamborghini Murcielago с пробег 400 000 километра. И собственикът му обясни, че когато тръгне да го продава не се притеснява, че цената му ще падне с много.
 

Тагове: ferrari ferrari f430
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тия явно са купили лицензи и технологии от Рено :)
  • #6
    5 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    На Ферари, на всеки 60 000 км му се прави основен ремонт. Но за автомобил, който се кара веднъж в месеца и не става за нищо, това може да означава и 20 години.
  • #5
    28 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Твоята кола ВАГи е Гоуфа нов внос, който стои и гледа тъжно пред панелката. Иначе си мечтай за Ламбо! Мечтите са безплани...
  • #4
    6 rate up comment 25 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    Доста са напреднали! Имаше модел на Ферари, чийто съединител изкарваше 25 до 35 000 км. Определено доста са напреднали!Иначе ако имам пари, никога няма да си купя Ферари!Ламборгини е моята кола от италианките.
  • #3
    25 rate up comment 4 rate down comment
    Д ( преди 5 години )
    А на Ауди свещите и съединителите не се сменят и на 1000000 километра. Това се изкушавате да на пишете накрая, усещам...
  • #2
    11 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    смятай колко по здраво е от твоята хoнда или койота, и колко милион пъти повече носи удоволствие и престиж ...
  • #1
    23 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Че то по здраво от шкода