IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Mercedes-Benz B-Class вече е без камуфлаж

Автомобилът ще порасне на размери и ще получи нов мотор

Новият Mercedes-Benz B-Class вече е без камуфлаж

Първи снимки на новото поколение на минивана Mercedes-Benz B-Class без никакъв камуфлаж по него се появиха в интернет. По данни на изданието Autocar, премиерата на автомобила ще се състои на автосалона в Париж през октомври, а продажбите ще стартират в началото на 2019 г.

Новият Mercedes-Benz B-Class вече е без камуфлаж

Машината с индекс W247 ще получи черти от новата A-Class, като ще бъде оборудвана с нови брони, 19-цолови джанти, различна оптика и нови въздухозаборници. В салона ще се появи нов приборен панел, както и информационно-развлекателната система MBUX, дебютирала именно при A-Class.

Миниванът е построен на платформата MFA, като ще порасне на размери и ще получи по-просторен багажник. В гамата двигатели ще влезе 1,3-литров бензинов турбомотор с мощност 161 к.с. Очаква се и 2,0-литров агрегат с 222 к.с. Дизеловата версия ще разчита на 1,5-литров мотор със 116 к.с.

За всички двигатели са предвидени 6-степена механична скоростна кутия или автомат със същия брой предавки. Топ-версиите ще могат да се поръчат и с 9-степенна автоматична кутия с два съединителя.

Новият Mercedes-Benz B-Class вече е без камуфлаж

По-късно на пазара ще се появи и хибридна модификация, която ще комбинира 1,3-литров бензинов мотор и електрически двигател. Само на ток тя ще изминава около 50 км.

Снимки: Autocar
 

Тагове: mercedes-benz b-class
0 от 500