IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заводите на Toyota в Япония спират работа

Паузата в производството ще продължи до 11 септември

Заводите на Toyota в Япония спират работа

Японската корпорация Toyota Motor спира работата 16 от общо 18 свои заводи, разположени на територията на страната. Причината е очаквани проблеми с доставките на части и оборудване за автомобилите, причинени от мощното земетресение в Хокайдо.

Заводите на Toyota в Япония спират работа

През нощта на 5 срещу 6 септември природното бедствие доведе до прекъсване на електрическото захранване в завода на копанията в Томакомаи, където се произвеждат скоростни кутии. Предстои специално сформиран екип да направи проверка на съоръжението, за да може да прецени щетите по него.

Паузата в производството ще продължи поне до 11 септември, сочат последните информации. Твърде възможно е в някои заводи процесът да бъде възстановен и по-късно. Част от предприятията на Toyota в Япония пострадаха и от тайфуна Джеби, който удари страната по-рано този месец. Заради него компанията намали производството в част от заводите в пострадалите региони, като отмени нощните смени.

Всички тези проблеми ще доведат до сериозно нарушение в графика на производство до края на годината. Заради тях Toyota вероятно няма да постигне планираните продажби на нови автомобили и съответно ще изостане от битката за първото място при производителите, за което спори с концерните Volkswagen Group и Renault-Nissan.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota
0 от 500