IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford прави електрически SUV с дизайн на Mustang

Компанията вика в сервизите почти 2 милиона пикапи

Ford прави електрически SUV с дизайн на Mustang

Ford публикува едно-единствено изображение на бъдещия си електрически SUV, който ще получи амбициозното име Mach 1 и ще има дизайн, вдъхновен от класиката Mustang.

Ford прави електрически SUV с дизайн на Mustang - не е готово

Новият модел е част от програмата на Ford за лансиране на 16 изцяло електрически модели до 2022 година, като компанията вложи 11 милиарда долара в развитие на алтернативни на бензина и дизела технологии за задвижване.

На снимката се вижда задница на автомобил, която много прилича на тази на Mustang, но дизайнът е използван за „изцяло електрически спортен модел”. Според по-ранни информации пробегът на Mach 1 с едно зареждане ще е 480 километра, а дебютът му се очаква през 2020 година.

Mach 1 е първият сериозен резултат на работната група Team Edison, сформирана миналата година, за да наложи Ford като един от сериозните производители на електромобили в близко бъдеще. Екипът работи в новата централа на компанията в Корктаун, където се намира и департаментът за развитие на автономни автомобили. В по-далечно бъдеще се очаква, че оттам ще се появи и първият автономен електромобил на компанията.

Ford прави електрически SUV с дизайн на Mustang - не е готово

В същото време, в днешно време Ford трябва да се справя с по-неприятни задачи – като сервизната акция на почти два милиона пикапи F-150, които се оказаха с дефектни обтегачи на предните колани, като проблемът може да доведе до пожар на борда на автомобила.

До трагичните последствия може да се стигне при катастрофа, като от Ford уточняват, че коланите работят безотказно, но заради големите искри при активирането на обтегачите и газовете, отделяни при активирането на въздушните възглавници, може да се получи пожароопасна смес.

В компанията са получени 17 сигнала за поява на пушек в такива ситуации, като в нито един от тези случаи не се е стигнало до контузии или пожар.

Снимки: Ford

Тагове: f-150 ford mustang ford mach 1
0 от 500