IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мотоциклет на водка записа рекорд за скорост

Байкът на алкохолен производител разви 150 км/ч в Боневил

Мотоциклет на водка записа рекорд за скорост

Един от най-необичайните рекорди за скорост беше поставен по-рано този месец в Боневил, САЩ. Мотоциклет под името Sudden Wisdom, направен на базата на Yamaha от 1980 г., под управлението на собственика на фабрика за алкохол – Райън Монтгомери, се оказа забележително бърз.

Мотоциклет на водка записа рекорд за скорост

Самият Монтгомери се занимава с производството на алкохолни напитки в Монтана. Както съобщава изданието RideApart, той е решил да използва за гориво остатъци от произведена вече водка, които не стават за нищо, но пък в същото време изгарят много добре.

За опита си американецът преработва стара Yamaha XS650, като използва помощта на експерта по бързо каране на изсъхналото езеро в Боневил Нийл Олсън от отбора Fez Monkeys Salt Racing. Готовият мотоциклет е кръстен Sudden Wisdom – в чест на един от продуктите от завода на Монтгомъри.

Най-интересното е, че Райън никога не се е занимавал с направата на спортни мотоциклети и никога не се е състезавал. Въпреки това 750-кубиковата машина е включена в съответния клас на програмата на Боневил, като целта е да развие над 98 мили в час – 150 км/ч.

Мотоциклет на водка записа рекорд за скорост

Действителността превишава очакванията, като Монтгомъри успява да вдигне 113 мили – 180 км/ч, като поставя рекорд за скорост с мотоциклет на водка. Радостта на Райън обаче трае съвсем кратко, защото след него Honda CB750 от 1974 г., подготвена от друг екип, развива 143 мили в час (близо 230 км/ч).

Сега Монтгомъри е амбициран да се върне в Боневил, като това ще стане догодина с нов мотоциклет, който най-вероятно отново ще работи с водка. И съответно да постави нов рекорд в класа.

 

0 от 500