IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци пускат Tarantula в Европа

Всъдеходът ще се предлага с два турбо двигателя с мощност 150 и 161 коня

Китайци пускат Tarantula в Европа

Шанхайският автомобилен концерн SAIC пуска кросоувъра Tarantula в серийно производство. Моделът ще се продава както на местния, така и на европейския пазар, а дори и в някои доста екзотични страни.

Китайци пускат Tarantula в Европа

Представители на компанията обявиха, че Tarantula ще бъде пълноразмерен кросоувър, създаден на базата на концепта Maxus Tarantula (Maxus е един от брандовете, собственост на SAIC, заедно с Roewe, MG Motor, Nanjing Automobile и Leyland DAF Vans). Прототипът дебютира на автомобилния салон в Пекин през април.

Китайци пускат Tarantula в Европа

Под капака ще бъде монтиран турбо двигатели с обем 1,3 и 1,5 литра и мощност съответно 150 и 162 коня, които ще работят в съчетание с 6-степенна ръчна или 7-степенна автоматична скоростна кутия.

Китайци пускат Tarantula в Европа

Струва си да се отбележи, че китайската компания едва наскоро, с различен успех, започна да въвежда нови модели на вътрешния пазар. Сега експертите посочват, че SAIC има амбициозни планове да стъпи сериозно на европейския пазар, като не се притеснява от не много внушителния рейгинг, който има, и реализирания досега обем на продажби.

Китайци пускат Tarantula в Европа

SAIC вече има официални представителства в такива страни като Великобритания, Ирландия, Саудитска Aрабия, Австралия, в ключови "автомобилни" държави в югоизточна Азия, а също така в Чили, Колумбия и дори в Доминиканската република.

Снимки: SAIC

Тагове: suv saic
0 от 500
  • #2
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Аз навремето казвах че срещу французите и другите бели в Европа немцикте си правят акквото искат защото първите са добряци и наивници.Но идват азиатците които са друга раса и ще удушат немците.Хюндай Киа и тн а сега и китайците.Тук вече немските селски номерца не минават.
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 5 години )
    Доста интересна смесица от модерност, взаимстване и азиатски дазайн. Автомобилите са И емоция и следователно красотата е от значение, но това са субективни стойности. Мен повече ме интересува какво се крие зад тази външност. Скоро гледах и страницата на GAC /много бавно зарежда/ - те са признати за вероятно най-качествената китайска марка и бях смаян къде са стигнали за 10 години. Май ще караме предимно техни коли след време, но в никакъв случай произведени от Ганчев.