IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи снимки на новия хечбек Skoda Rapid

Автомобилът влиза в клас С+, производството му започва догодина

Първи снимки на новия хечбек Skoda Rapid

Със снимки на нова Skoda се сдобиха в чешкия сайт Auto-Mania. Журналистите предполагат, че папараците са успели да щракнат следващото поколение на Rapid и то като хечбек. Както се знае настоящото му поколение се предлага под името Skoda Rapid Spaceback.

Първи снимки на новия хечбек Skoda Rapid

Съдейки по снимките, екстериорът на модела се основава на прототипа Skoda Vision RS (на третата снимка), чиято премиера трябва да се състои на автомобилното изложение в Париж през октомври. Миналата седмица компанията разпространи негови скици, след което обяви, че концептуалната петвратка е първообраз на "бъдещ автомобил от компактния клас".

Първи снимки на новия хечбек Skoda Rapid

Новият хечбек на Skoda е изграден върху платформата MQB, докато предишното поколение Rapid се базира на подобрената версия на шасито PQ25 (A05 +). Според предварителните данни моделът от новото поколение е по-голям от предшественика си. Дължината на концепцията Vision RS е 4356 мм, което е с 52 мм повече от тази на Rapid Spaceback, широчината е 1810 мм (+104 мм), височината е 1431 мм (-28 мм) , а междуосието - 2,650 мм (+48 мм). Така новият хечбек ще прави компания на VW Golf в клас C+.

Първи снимки на новия хечбек Skoda Rapid

Очаква се моторната гама да включва бензинови турбо двигатели 1.0 TSI и 1.5 TSI, както и дизелов 1.6 TDI, чиято мощност още не е известна. Настоящият Skoda Rapid Spaceback (на последната снимка) се предлага в Европа с дизелови двигатели 1.4 TDI и 1.6 TDI с мощност от 90 и 116 к.с., а бензиновите са 1,0 TSI с мощност 95 или 110 к.с. и 1.4 TSI със 125 коня.

Първи снимки на новия хечбек Skoda Rapid

Очаква се новият хечбек да влезе в производство още следващата година. Възможно е обаче моделът да бъде преименуван за Европа и името Rapid да остана за лифтбека, предназначен за развиващите се пазари.

Снимки: Auto-Mania и Skoda

Тагове: skoda skoda rapid rapid 2019
0 от 500