IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Във Ford не се отказват от Mondeo

Компанията отрича за орязването на моделната гама в Европа

Във Ford не се отказват от Mondeo

Ден, след като в европейските медии се появи информация, че Ford планира да уволни 24 000 работници, както и да извади от гамата си на Стария континент популярния модел Mondeo, компанията се постара да отрече тази информация.

Във Ford не се отказват от Mondeo

Според агенция Reuters, във Ford планират „развитие и обогатяване” на моделното семейство на Mondeo, а не закриването му, както предвиди неделното издание на вестник The Times.

„Mondeo остава основна част от европейската гама на Ford и по-късно моделът ще получи подобрения”, се казва в съобщението на компанията, разпратено до медиите. Според The Sunday Times закриването на Mondeo, както и на споменатите работни места, е част от плана на компанията за глобално преструктуриране и връщане към печеливша дейност, като неприятната новина е, че по-голямата част от тези работни места са в Европа.

Спекулациите за промените в гамата модели на Ford в Европа се появиха, след като шефове на компанията признаха, че подразделението на гиганта тук има нужда от сериозни промени, за да постига целите си и отделно от това по-доброто представяне на пазара трябва да се комбинира с намаляване на разходите.

Компанията отрече и друга информация на The Sunday Times – че планира да спре производството на семейните ванове Galaxy и S-Max, като трите модела, обект на материала на вестника се произвеждат в завода на компанията във Валенсия, Испания. Там работят почти 3500 човека, но все още не се знае дали прогнозата за съкращения на 24 000 работници, което е около 12% от работната ръка на Ford, ще се реализира.

Тагове: ford ford mondeo
0 от 500