IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Италия: Автогол на Ferrari

Фетел се извини на феновете за издънката на "Монца"

В Италия: Автогол на Ferrari

Както можеше да се очаква медиите в Италия не оцениха особено високо представянето на пилотите на Ferrari на „Монца” в неделя – Кими Райконен и Себастиан Фетел стартираха от първа редица, но завършиха втори и четвърти.

В Италия: Автогол на Ferrari

Ferrari няма победа на „Монца” от 8 години, но този път загубата беше особено болезнена, тъй като успехът беше за световния шампион Люис Хамилтън с Mercedes, който през целия уикенд беше в ролята на догонващ и спечели с по-бавния автомобил. Фетел загуби шансове за победа още в първата обиколка, когато удари Хамилтън във втория завой, след което се завъртя и остана последен, а веднага след това трябваше да спира в бокса за нов нос и смяна на гуми.

„Автогол на Ferrari” написа Gazzetta dello Sport на първата си страница в понеделник, а представянето на Скудерията е описано като „потъване”. С оглед на спечелената първа редица в събота, анализаторите и медиите в Италия очакваха доста по-различен край на състезанието.

„Резултатът на Ferrari не е достатъчен в деня, в който Хамилтън взе всичко на „Монца”, допълни Corriere dello Sport. Британецът беше освиркан от тифозите, когато се качи на подиума, но вестниците в Италия го сравниха с големия герой на Скудерията Михаел Шумахер, най-малкото защото и двамата вече имат по пет победи на легендарната писта край Милано.

След това поражение Фетел изостава на 30 точки от Хамилтън в битката за титлата и Себастиан се извини на тифозите за представянето си.

„Това е разочарование за хората, които дойдоха да ни гледат на пистата – обясни Фетел. – Те ни подкрепяха неуморно от началото на уикенда, а ние не оправдахме очакванията им, без значение каква е причината.

„В шампионата има да се печелят още много точки, но ние трябва да подобрим представянето си, тъй като изоставаме в точките. Съжалявам, че разочаровахме тифозите, тъй като те заслужаваха различен резултат.”

Тагове: ferrari
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 5 години )
    Не забравяйте, че колата на Мерцедес, не е кой знае колко по-лоша от тази на Ферари! Като добавим по-големият опит на Хамилтън, плюс мениджър и стратег като Тото Волф, и резултатите са на лице. Ф1 не е само до колата.Мерцедес доказват, че като отбор, са доста по-напред от другите. Догодина очаквам и Ботас да има голямо израстване. Не изключвам и до края на сезона, да измести Кими от третото място.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Когато мафията каже да се извиниш, се извиняваш.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Причината е безрасъдното пилотиране на Себастиан Фетел!!! Мениджмънта беше виновен миналата година за пропуснатата титла. Недопустимо е да не станат шампиони за 2018г
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мда, тази година колата на Ферари е най-добрата от всички! Инженерите им са си свършили перфектно работата! Причината да не водят в класацията е някъде в мениджмънта.
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    От 24 години гледам Формула 1 и съм фен на Ферари. До неделя бях уверен в уменията и психиката на Фетел, но нещата се променят. Ако с тази кола не успее да стане световен шампион ще го заклеймя като най некадърния такъв.Трябваше да води с 40-50 точки, а той изостава с 30....
  • #2
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Не ( преди 5 години )
    Черния не става!
  • #1
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Фетел не става!