IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Няма шанс Renault Arkana да стане Dacia

Европейците може и да не получат новото крос-купе

Няма шанс Renault Arkana да стане Dacia

Една от най-забележителните премиери на автосалона в Москва беше на новия купеобразен кросоувър Renault Arkana. Серийното производство на модела ще стартира в началото на 2018 г., като първият пазар, на който ще стъпи автомобилът, е руският. В Европа обаче крос-купето най-вероятно изобщо няма да се предлага.

Няма шанс Renault Arkana да стане Dacia

„В близко бъдеще не се предвижда Arkana да достигне до европейския пазар. След Русия моделът ще започне да се произвежда и продава в Бразилия и Китай, а на по-късен етап ще се предлага и в други държави”, заяви маркетинг-директорът на Renault за Русия – Франсиско Идалго-Маркес пред местните медии.

Съответно той бе попитан дали има шанс Arkana да излезе във версия, произвеждана от компанията Dacia. Подобна стратегия се изпозва от французите, които предлагат моделите на румънския производител под марката Renault на някои от пазарите, най-вече на този в Русия.

„Нямаме такива планове, въпреки че те изглеждат напълно логични, тъй като модели като Logan и Duster, които са много популярни в Русия първо излязоха под марката Dacia. Това обаче е минало и не се отнася за Arkana. Това си е истинско Renault и не предвиждаме да го предлагаме под каквато и да е било друга марка”, обясни топ-мениджърът.

Няма шанс Renault Arkana да стане Dacia

Идалго-Маркес допълни, че стартирането на производството на един напълно нов модел е доста сложен процес, тъй кто трябва да се направат промени в заводите, в които той ще се сглобява. В Русия те трябва да приключат до края на годината, като част от продукцията, която ще слезе от конвейра на предприятието в Москва, ще бъде насочена за износ.

В момента Renault изнася от Русия цялата гама модели, произвеждани в страната. Това са кросоувърите Duster и Kaptur, седанът Logan, хечбекът Sendero и неговата крос-версия Stepway. Те се продават най-вече в страни от бившия СССР, както и в някои арабски държави.

Снимки: Motor

Тагове: renault arkana
0 от 500