IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford реже 24 000 работни места

Твърде вероятно е някои от дилърствата на марката в Европа да изчезнат

Ford реже 24 000 работни места

Американският гигант Ford може да съкрати 24 000 работни места, като по-голямата част от тях ще са в Европа като част от програмата си за подобряване на представянето на компанията на Стария континент.

Ford реже 24 000 работни места

По-рано тази година стана ясно, че марката може да свали от гамата си популярни модели като Mondeo, Galaxy и S-Max, като това е подчинено на лансирането на по-печеливши автомобили – посока, която компанията вече пое в Северна Америка.

В Европа компанията страда от спад в продажбите на дизелови автомобили, както и по-слабо търсене на някои от най-популярните й модели. Между април и юни в централата в Щатите изчислиха, че бизнесът на Ford в Европа се е свил с 73 милиона долара. Според Morgan Stanley, Ford планира да съкрати около 12% от работната си сила, т.е вече споменатите 24 000 човека.

Орязването на гамата традиционните модели ще бъде допълнено от лансирането на нови SUV модели, като е възможно част от дилърствата на марката в Европа също да бъдат затворени.

Компанията обаче все още не е представила официално програмата си за това как смята да подобри и преобрази бизнеса си в Европа, както и няма потвърждение за съкращенията в световен мащаб или това как ще изглежда гамата модели на Ford на Стария континент.

Тагове: ford ford mondeo mondeo
0 от 500
  • #4
    36 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    мотопхуе какви ще ги правят като им отнемат дилърството китайските волва никой не ги ще ягуар и те са зле с продажбите с един рендж ровър ще останат ама като излезе бентайгата и кълинан продажбите и там ще спрат ще продават нов внос карани от баба во супера
  • #3
    41 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Тъкмо немският ту.мор Фау Ве се хвана с тия ио тея веднага дадоха фира.
  • #2
    46 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Преди 5-10 години много хитови модели имаха - предния фокус, B max, предишното Мондео. Напоследък нищо интересно при тях. Не съм им фен вече.
  • #1
    49 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ей голяма работа, най-много да виждаме по-малко фордове, което е добре!