IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полиция нахлу в офиса на BMW в Южна Корея

Още три автомобила на баварците изгоряха на пътя в страната

Полиция нахлу в офиса на BMW в Южна Корея

Няколко десетки собственици на автомобили BMW от Южна Корея подадоха колективен иск срещу компанията заради проблеми с колите им. Това накара местната полиция да започне разследване срещу германския производител, като 40 служители на реда нахлуха в офиса в Сеул и проведоха обиск.

Полиция нахлу в офиса на BMW в Южна Корея

Причината е над 60 регистрирани случая на запалване на двигателите на автомобили BMW. От компанията признават за проблеми, като обясниха, че те са свързани със системата за рециркулация на отработените газове. Заради дефекта производителят вече изтегли в сервизите си над 320 000 коли от моделите 3-Series, 7-Series, X3, X4 и X5, оборудвани с 4-и и 6-цилиндрови дизелови мотори, произведени през периода март 2011 – ноември 2016 г.

Министерството на траспорта на Южна Корея още на 15 август нареди на BMW да провери общо 106 000 автомобила, намиращи се на територията на страната. Проблемът стана още по-сериозен, след като през седмицата 3 автомобила на марката се запалиха по време на движение. При това и трите бяха оборудвани с бензинови мотори.

В четвъртък лимузина BMW 750Li пламна по време на движение на магистрала на 160 км от столицата Сеул. Автомобилът е произведен през 2010 г. и не е сред моделите, които трябва да бъдат проверени. По-рано пред деня в Сеул е изгоряло BMW 320i, а в сряда се е запалило и BMW 528i.

От представителството на компанията в Южна Корея обявиха, че трите инцидента, при които няма пострадали, не са по вина на производителя. В случая с BMW 320i водачът се е опитал да стартира мотора, след като той е изгаснал заради влязла вода в отсека на двигателя.

При 528i проблемът е подобен – двигателят е пламнал, след като при пороен дъжд електрическата система е дала на късо. В случая обаче водачът е правил промени по системите на автомобила в неоторизиран сервиз и в BMW не носят отговорност за случилото се.

По време на обиска в щаб-квартирата на баварците в Сеул са конфискувани редица документи, касаещи дефекта в автомобилите на марката. От компанията обявиха, че ще съдействат на властите, както и че стартират собствено разследване на случая.

Общо 60% от внесените в Южна Корея автомобили са на германски производители. BMW продава в страната близо 40 000 коли на година.

Снимка: BMW
 

Тагове: bmw
0 от 500