IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan изтегля около 166 000 автомобила в САЩ

Причина за акцията е проблем в ключа за запалване

Nissan изтегля около 166 000 автомобила в САЩ

Японският производител Nissan ще изтегли близо 166 000 автомобила в САЩ и Канада, заради потенциален проблем с ключа за запалване.

Nissan изтегля около 166 000 автомобила в САЩ

Повечето от засегнатите автомобили (около 153 000) са в САЩ, докато останалите 13 000 са в Канада. От Nissan съветват собствениците и в двете страни да премахнат допълнително монтирани елементи по запалването, като втори ключ защитен ключ
за стартиране на двигателя.

Оказва се, че проблемът засяга главно автомобилите с механично запалване, като при тях пружина в ключалката може да се счупи. Поради това ключът не може да се завърти в позиция „старт“, а остава блокиран в режим „контакт“. По време на движение това би довело до изключване на двигателя, а въздушните възглавници ще бъдат деактивирани.

Дефектът може да бъде открит в моделите Frontier, Juke, Sentra, Versa, Versa Note, Micra, NV, NV1500 и NV2500, произведени през 2017 и 2018 г. Собствениците на засегнатите автомобили ще бъдат уведомени за мярката през този месец, като решението на проблема ще бъде в сменянето на ключалката.

Към момента не е ясно дали повредата е довела до инциденти, но според изданието Automotive News не са известни катастрофи, причинени от системата за стартиране на мотора.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan note juke versa nv
0 от 500