IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрите и най-лошите премиум SUV според британците

Експертите препоръчват най-много Audi Q7, съветват да се избягва покупката на Infiniti QX70 и Maserati Levante

Най-добрите и най-лошите премиум SUV според британците

Британците от Whatcar? направиха класация на най-добрите и най-лошите премиум SUV, които се продават на световния пазар. Интересното е, че четири от десетте места сред най-добрите заемат модели на Land Rover. Като се има предвид обаче, че компанията основно произвежда точно такъв вид автомобили, това не е изненада.

Най-добрите и най-лошите премиум SUV според британците

Моделите на  Land Rover са похвалени за големия си офроуд потенциал и богатото оборудване, но се отбелязва и високата им цена в сравнение с конкурентите. Bentley Bentayga изненадва с луксозния си интериор и стайлинг, но като се има предвид цената му, човек едва ли очаква да получи нещо друго.

Най-добрите и най-лошите премиум SUV според британците

За най-добър премиум SUV обаче е посочен Audi Q7. "Той е релаксиращ е за шофиране, комфортен за возене и ефикасен на пътя, а салонът му е достатъмно луксозен за да се конкурира с модели, които струват два пъти повече. Освен това Q7 е също така много практичен, като предлага повече от достатъчно място за семействата и багажа им", отбелязват британците.

Класацията за най-добрите SUV изглежда така: 1. Audi Q7, 2. Land Rover Discovery, 3. Volvo XC90, 4. Audi SQ5, 5. Range Rover Sport, 6. Range Rover Velar, 7. Range Rover, 8. Bentley Bentayga, 9. BMW X5 и 10. Mercedes-AMG GLC 43.

Най-добрите и най-лошите премиум SUV според британците

Как обаче стои въпросът с тези всъдеходи, които британските експерти съветват да бъдат избягвани? Всъщност, посочени са само два модела. Infiniti QX70 се отличава от тълпата благодарение на екстравагантния си външен вид, но в салона е доста тясно, вози твърдо, а освен това цената му е висока, а поддръжката - скъпа. Maserati Levante, въпреки че разполага с богато оборудване и е просторен, не отговаря на емблемата с тризъбеца заради шумния си дизелов двигател и твърдото возене.

Снимки: Производителите

Тагове: suv
0 от 500
  • #9
    15 rate up comment 5 rate down comment
    fermera ( преди 5 години )
    В тази класация нито Порше,нито Лексус.А километража на моето Инфинити показва 313к километра и няма светещи лампи и сервизни акции.Явно английските експерти ги е обхванало носталгията по местното производтво.Но скоро ще почнат да плащат мито като японците за да продават в Европа и колите им ще станат екзотика.
  • #8
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Хората са експерти, само с това се занимават.." но освен това са британци и са 'bias'-нати или по нашенски предубедени.
  • #7
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хората са експерти, само с това се занимават, колкото коли са карали и тествали вие толкова не сте се къпали. Та такива хора казват не купувайте японска псевдо-премиум консервена кутийка.
  • #6
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Maas ( преди 5 години )
    Интересно, Мазерати Леванте навсякъде по ревютата го хвалят, че е невероятно комфортен и добре композиран на пътя, като същевременно има и добро поведение в завоите...Британци, кво да ги правиш...
  • #5
    9 rate up comment 6 rate down comment
    хаха ( преди 5 години )
    Q7 е зверски копач.
  • #4
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Интересна класация. Всеки си хвали стоката както се казва. Audi SQ5 вози доста по-твърдо от Infiniti QX70 и е по-тесен, а в сравнение с това което са сложили с първата десетка Infiniti QX70 е направо евтин. Проблема при Infiniti QX70 е че текущият модел е на края на живота си. Таблото е претрупано с бутони и салона е вече доста архаичен за премиум модел. Като цяло е доста тенденциозна класация, предвид Volvo XC90, което се мъдри на 3-та позиция (всеки който го е карал знае за какво говоря ;))
  • #3
    11 rate up comment 6 rate down comment
    asefgw ( преди 5 години )
    Порше и BMW X5 са много по-добри от всички останали! Имам приятел фен на Рейндж Роувър, който има 2 семейни и няколко фирмени и сервизните акции са му в пъти по-чести (а наистина в пъти) от моите (аз съм с X5 2014).Иначе Q7 също е доста надежден автомоблил, но на мен не ми допада като комфорт и визия.
  • #2
    23 rate up comment 2 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    За сметка на това има няколко Ровър-а :)Не че тене са трошляци, а *** нали е английска класацията, няма да сложат Лада я :)
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Порше не е в класацията....?!