IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford предлага безшумни полицейски електромобили

Компанията се върна към стара своя идея за колите на ток

Ford предлага безшумни полицейски електромобили

Идея на Ford от 2015 г. възроди отново дебата за това дали всички електромобили трябва да издават някакъв шум или звук, когато се движат над определена скорост. Ако помните, преди няколко години, когато големите автомобилни компании отново се обърнаха към електромобилите, едно от основните притеснения беше, че при определена скорост тези возила се движат на практика безшумно, което може да е проблем за пешеходците и другите участници в движението, като ги превръща в потенциални жертви на сблъсък.

Ford предлага безшумни полицейски електромобили

След това в Щатите беше наложено, че от 2020 г. електромобилите и хибридите трябва да произвеждат звук, когато скоростта им надхвърли 30 км/ч, точно за да сигнализират на останалите участници в движението за присъствието си.

Но във Ford сериозно обмислят идеята да произвеждат безшумни електромобили, като компанията коментира, че за „определени електромобили, използвани за целите на сигурността” може да бъде предвиден безшумен режим на движение. В Щатите използването на термина „автомобили, използвани за цели на сигурността” в над 90% от случаите означава „полицейски автомобили”.

Все още няма решение по този въпрос, като както знаете полицейските автомобили в цял свят са оборудвани със системи за светлинно и звуково предупреждение, за да бъдат забелязвани по-лесно в трафика и да не губят време при придвижване. Но има и случаи, когато се налага да се придвижват безшумно.

Предполага се, че ако идеята на Ford бъде одобрена, то при конкурсите за полицейски електромобили след няколко година, General Motors и FCA също ще предложат патрулни коли, които ще могат да се движат в „безшумен режим”.

Тагове: ford
0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 5 години )
    Не над, а под 30 км/ч, защото над 30 км/ч се приема, че шумът от контакта на гумите с настилката създава достатъчен шум. ДОкато под 30 км/ч реално наистина нищо не се чува и е хубаво да има нещо, кото да привлича внимание...