IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi пуска прощална версия на A4 с ръчни скорости

Компанията се отказва от механичните предавки за американския пазар

Audi пуска прощална версия на A4 с ръчни скорости

Американският офис на Audi спира предлагането на седана A4 с ръчни скорости, като ще отбележи това с пускането на специална серия на модела, която ще се казва Ultra sport. Ще бъдат произведени 40 напълно еднакви автомобила, които са в стила на версията S4. Всички те са с оборудвани механична скоростна кутия, светодиодна главна оптика и аудиосистема  Bang & Olufsen.

Audi пуска прощална версия на A4 с ръчни скорости

Седаните Audi A4 Ultra sport са в специален сив цвят - Quantum Gray, който никога досега не се е предлагал за модела. Той е комбиниран с декоративни елементи от тъмно-сиво. Корпусите на огледалата и спойлерът на багажника са направени от карбон.

Audi пуска прощална версия на A4 с ръчни скорости

В оборудването на тази версия на A4 влизат метални педали, кормилен механизъм с променено предавателно съотношение, адаптивно окачване, спортни седалки, салон от кожа и алкантара, а също така и 19-цолови джанти и карбонови детайли, заети от RS 4 Avant. Цената на целия пакет е 6800 долара.

Audi пуска прощална версия на A4 с ръчни скорости

При излизането на американския пазар на новото Audi 4 компанията имаше намерение да запази модификациите с механични скорости, като се надяваше те да бъдат между 10 и 12% от общите продажби. Оказа се обаче, че едва 2-3% от клиентите избират ръчна смяна на предавките и затова от началото на 2019 г. моделът в Щатите ще се предлага само с автоматична скоростна кутия.

Снимки: Audi

Тагове: audi a4
0 от 500
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ми те американците карат автоматици още от времето когато в България файтон с два коня се е считал за супер лукс.Автоматикът си е хубаво нещо,не уморява не напряга.
  • #6
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Закривай!
  • #5
    15 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тея що не направят прощална версия за целият концерн и да се ориентират към производството на кетчуп и вурстове! Там нещата, като че ли по-добре им се получават. Не ги зная как са на вкус, защото не съм ги опитвал, но като си помисля какви коли правят си представям и тези продукти на храноителновкусовата промишленост що за бо-клу-ци ще са. Не бих рискувал да ги ям, нито бих рискувал да карам трошляк от ВАГ.
  • #4
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    От тази новина, механиците в автосервизите потриват доволно ръце...
  • #3
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Файда, на тия Пасати и ръчните скорости правят проблеми.
  • #2
    23 rate up comment 2 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Както казва колегата... американците с "ръчка" не могат да карат.То и в БГ скоро ще е така. Аз вече познавам такива хора.
  • #1
    21 rate up comment 2 rate down comment
    D[V01D] ( преди 5 години )
    Ръчните са най-добрата anti theft система за щатите. Сега ще бъдат по-крадени. :D